Glumica otkrila tajnu “Maratonaca”: Bila sam sa njim u krevetu

149

Film “Maratonci trče počasni krug”, pored originalnih scena i dijaloga, ostao je upamćen i po kućnoj pomoćnici Olji koju je prije 40 godina odigrala Melita Bihali.

Od tog kultnog ostvarenja u režiji Slobodana Šijana, a po scenariju Dušana Kovačevića, Melita je igrala u više od 70 filmova, a danas je u penziji.

– Nisam ni pročitala scenario, odmah sam rekla hoću. Nije bilo dileme, čim sam znala ko su autori – ispričala je Melita jednom prilikom i prisjetila se anegdote kada je posljednji put, u bioskopu, gledala film.

– Sa snimateljom Božom Nikolićem sam sjedila u prvom redu. U jednom trenutku Boža me je upitao “Je l0 još uvek imaš onako dobre grudi?”. Na šta sam mu ja odgovorila: “Hoćeš da provjeriš?”. Njega je zbunio moj odgovor. Ali kada sam izašla pred publiku da pozdravim sve voditeljka me je upitala kako sam ja dobila ulogu, pogledala sam pravo u Božu i rekla “Nemam pojma, vjerujem da me Boža Nikolić preporučio zbog grudi”. Cijela sala se smijala – otkrila je glumica.

Ona je otkrila i da je jedna scena izbačena iz kultnog ostvarenja.

– Bila je jedna izuzetna scena kada smo snimali film. Olja je bila u krevetu sa Mijom Aleksićem, a Bata Stojković je došao na vrata i rekao “Tata, večeras je moj red”, a ovaj mu je odgovorio “Marš napolje”. Ta scena je izbačena, a i Šijan nam je objasnio da je to bilo malo prizemniji humor od ostalog humora u “Maratoncima” – dodala je melita Bihali.

IZVOR:SRPSKA CAFE

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!