Šeranić: Izrada socijalne karte omogućiće jednakost i pravednost

659

BANJALUKA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da izrada socijalne karte predstavlja važan alat koji će administrativnim procedurama olakšati da se stečena prava građana brže realizuju i sprovode.

”Socijalna karta će omogućiti jednakost i pravednost. Treba da dođemo do onih kojima je pomoć potrebna. To podrazumijeva jedinstven registar”, rekao je Šeranić.

Kada je riječ o infrastrukturnim projektima, Šeranić je istakao da je situaciju otežala pandemija virusa korona i da će ove godine biti završena bolnica u Doboju i rekonstrukcija bolnice u Foči i Zvorniku.

“Tema koja je aktuelna je bolnica u Trebinju i drago mi je zbog toga. Građani Trebinja, Hercegovine i šire regije zaslužuju ovaj novi zdravstveni objekat”, rekao je Šeranić

za ATV.

Govoreći o oporavku zdravstvenog sistema nakon pandemije virusa korona, ministar je rekao da je taj period usporio brojne projekte, koji su bili u fazi realizacije.

“Nismo mogli da idemo tempom koji smo zamišljali. Svi smo izašli tada iz zone komfora. Biće izazov postkovid stanja, odnosno nova oboljenja i stanja kod naših građana”, naveo je Šeranić.

On je poručio da se i ove godine uspješno realizuje projekat “Socijalizacija đece Republike Srpske – 2023”, te poručio iz Bečića, gđe trenutno borave đeca u okviru ovog projekta, da je riječ o najuspješnijem programu koji sprovodi Vlada i da je u okviru njega do sada ljetovalo oko 36.000 đece.

“Upravo smo okrenuti prema onima koji su najslabiji i gledamo na koji način njima da pomognemo. Kao društvo, mislim da ovaj projekat živi već 21 godinu i da dugovječnost govori koliko je značajan”, zaključio je Šeranić.

IZVOR:GLAS SRPSKE

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!