Jasmin Levi u Banjaluci: Sjetni zvuci srca i duše FOTO

1324

Jasmin Levi u Banjaluci: Sjetni zvuci srca i duše FOTO
06.07.2023 22:54
Banjaluka – Svjetska zvijezda Jasmin Levi nastupila je večeras na banjalučkoj tvrđavi Kastel, na 3.
“Banjaluka festu”, podijelivši s publikom ne samo svoj glas i muziku, već i iskrene emocije svog srca-

Drago mi je što sam ovdje. Uzbuđena sam što sam u Banjaluci, a ono čega želim da se sjetim su vaša srca. Želim da vas pozovem na putovanje ljubavi – rekla je ona, obrativši se na početku na srpskom.
Jasmin Levi u svojoj muzici spaja ladino jezik i flamenko, čemu dodaje uticaje Bliskog istoka i tanga, na svakom koncertu vodeći publiku na jedno putovanje kroz različite strane muzičkog svijeta, a svakom pjesmom kao da doziva prošlost u sadašnjosti, i svakom notom govori najtananije i najdublje patnje, ali i radosti duše.

– Nemam doma, ni zemlje. Prstima stvaram vatru i iz srca pjevam za vas – kazala je Levijeva ove stihove kao uvod u pjesmu “Naci en Alamo”.Prohladno julsko veče bilo je ispunjeno toplim notama, i sjetnim, često melanholičnim stihovima poput “zbogom draga, ne treba mi život, tebe volim”, iz jedne od njenih najpoznatijih pjesama “Adio Querida”, a snažne i emotivne reakcije izazvalo je i izvođenje pjesama “La Alegria”, “Mujer” i “Una noche mas”.

– Svi moji koncerti su uglavnom tužni. Neke moje pjesme su poput oproštaja – kazala je ona, kao uvod u pjesmu “El ultimo domingo”.Tokom večeri izvela je i numere “Espera un poco”, “Tu no sabes”, “Olvidate de mi” i druge.

“Banjaluka fest” biće nastavljen sutra naveče, kada će na tvrđavi Kastel nastupiti violinista Nemanja Radulović.

IZVOR:GLAS SRPSKE

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!