Nevrijeme raskopalo ulicu, mještani Starčevice ogorčeni

1019

Mještani su ogorčeni jer, kako kažu, prolaze sedmice, a ništa se ne radi na renoviranju Ulice Ognjena Price u banjalučkom naselju Starčevica, čiji je asfalt saprala bujica i za sobom ostavila mnogo rupa koje ometaju vozače.

Sada već nervozni mještani ističu za “Nezavisne novine” da je riječ o ulici koja je, po ko zna koji put, okrpljena nedavno, čisto da se stvori privid da je nešto ulagano, ali je 8. juna vodena bujica “saprala” asfalt.

– Evo, prošlo je mjesec dana, a oni nisu sposobni okrpiti nekoliko rupa. Šta me briga jesu li upoznati sa tim ili nisu, šta ja imam od toga? Ja tu živim i svaki dan habam svoj auto. Moram svaki račun da platim na vrijeme, a oni će da saniraju ulicu kada im se prohtije – ogorčeno priča ovaj mještanin.

Kako dodaje, i bez najnovijih problema, Ulica Ognjena Price, na dijelu kod garaža, izgleda tako kao da su se djeca igrala asfaltiranja, odnosno saniranja.

– To se riječima opisati ne može. Sam bog zna koliko je puta krpljena, kada prolazite tuda, svejedno kao da gazite po kaldrmi. Ma kaldrma je preblaga riječ. Evo, pozivam Gradsku upravu da podignu onaj svoj dron, koji je, vjerujem, plaćen narodnim parama, pa neka prikažu narodu na šta liči naša ulica. Kocka do kocke, bezbroj nijansi sive. Ruglo. To više nije za sanaciju, već za presvlačenje cijele ulice asfaltom – priča ovaj mještanin.

Kako kažu iz Savjeta mjesne zajednice, rupe su krpljene, ali su bujične vode odnijele te zakrpe.

– Sada su aktivni radovi u kraku Ulice srpskih ustanika i kraku Tuzlanske ulice, a nakon toga će se vjerovatno krpiti udarne rupe na cijeloj teritoriji MZ Starčevica, pa tako i kod garaža – potvrdili su oni za “Nezavisne novine”.

Dodali su da su se obratili nadležnima povodom svih udarnih rupa na Starčevici, te se nadaju rješavanju ovog problema odmah nakon okončanja radova na asfaltiranju dva kraka ovog naselja.

Iz Gradske uprve ističu da su upoznati sa ovim problemom.

– Nadležno odjeljenje upoznato je sa oštećenjima na saobraćajnici u Ulici Ognjena Price, te će se čim prije pristupiti sanaciji nastalih oštećenja – kazali su iz Gradske uprave 15. juna, a, kako kažu mještani, još nije rađeno na ovoj lokaciji.

Ovaj problem prokomentarisao je i Saša Lazić, odbornik Banjaluka zove, na vanrednoj sjednici Skupštine grada održanoj u utorak 4. jula u Gradskoj upravi.

– Pogledajte ulicu Ognjena Price kod garaža. Ono sto je zakrpljeno ranije, prije možda dva mjeseca, sve je poplava odnijela – rekao je Lazić.

IZVOR:SRPSKA CAFE

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!