Zaposleni probili kordon KFOR-a ispred opštine Zvečan, policija tzv. Kosova upotrijebila suzavac

84

Snage Kfora sa vojnicima naoružanim dugim cijevima i opremom za razbijanje demonstracija raspoređene su jutros ispred i oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu.

Opština Zvečan (Foto: TANJUG/ DOPISNIK KiM/ nr)

7.30 – Predstavnici Srpske liste u Zvečanu, Milović: Ovo su mirni protesti

Predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić i Dragiša Milović stigli su u Zvečan. Oni razgovaraju sa predstavnicima tzv. kosovske policije ispred zgrade opštine.

Milović je rekao da traže da se duge cijevi i oklopni transporteri uklone, da se radnicima omogući pravo na rad u zgradi koju su Srbi gradili prije 50 godina, kao i da se poruči predstavnicima međunarodne zajednice – Euleksu, Kforu, Unmiku da zaštiti srpski narod.

Međunarodnu zajednicu je upitao i kako reaguju na to što su Albanci skinuli ne samo srpsku, već i zastavu Unmika, iako Priština traži članstvo u UN.

– Tu smo i da zamolimo naše građane da budu mirni, ovo su mirni protesti, ne smije nijedan kamen da poleti prema specijalcima, oni rade svoj posao, neko drugi ih je poslao da to rade, zato se iskreno nadam da će predstavnici međunarodne zajednice, koji su ovdje po Rezoluciji SBUN 1244, da deeskaliraju situaciju i zaštite naš narod – poručio je Milović.

7:20 – Grenel: Od mira i napretka na KiM došlo se do haosa i okupacije

Ričard Grenel, bivši specijalni izaslanik američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine poručio je jutros na Tviteru da se na KiM od “mira i napretka došlo do haosa i okupacije”.

– NATO trupe zauzele su zgrade na Kosovu. To su američke trupe i američki novac. Prešli smo put od mira i napretka pod Trampom do haosa i okupacije pod Bajdenom. Bajden je tako slab – ocijenio je Grenel.

U Tviter objavi pod naslovom “najnovija vijest” Grenel je podijelio snimak ulice u kojoj se nalazi zgrada opštine u Leposaviću na kojem se vidi razvučena bodljikava žica i veći broj pripadnika Kfora

IZVOR:RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!