JU “Centar za kulturu i obrazovanje” i Dramski studio DASKE iz Laktaša, raspisali Konkurs za 18. Internacionalni festival amaterskog teatra

233

Laktaški Dramski studio DASKE i JU “Centar za kulturu i obrazovanje” i ove godine će biti domaćini Internacionalnog festivala amaterskog teatra, koji se tradiocionalno u ovom gradu održava osamnaesti put.

Nedavno je raspisan i Konkurs za prijave na pomenuti festival koji će, organizatori se nadaju, opravdati sva očekivanja publike i u Laktaše dovesti kvalitetne produkcije amaterskog teatra iz regiona.

Ono što ovogodišnji 18. IFAT Laktaši 2023. čini posebnim jeste i selekcija za koju će biti odgovoran proslavljeni srpski glumac Tihomir Stanić.

– Zadovoljstvo nam je da pozovemo sve naše prijatelje, saradnike, kolege ili neke nove teatre da nam se jave i svojim prisustvom uveličaju ovogodišnji IFAT. koji je stasao u ozbiljan i veoma cijenjen festival na mapi kulturnih dešavanja u Republici Srpskoj. Tome u prilog ide i činjenica da ove godine proslavljamo punoljetstvo samog festivala, ali i 20 godina postojanja Dramskog studija DASKE. Zato se nadamo i očekujemo da će teatri iz okoline i regiona prepoznati ozbiljnost i značaj širenja kulture pozorišnog amaterizma. – poručuju organizatori iz DS DASKE i JU “Centra za kulturu i obrazovanje” u Laktašima.

Kompletan tekst Kokursta za 18. IFAT. Laktaši 2023. prenosimo u nastavku:

Dragi prijatelji pozorišta,Pozivamo vas da se prijavite naK O N K U R S za 18. Internacionalni festival amaterskog teatra, Laktaši 2023.

 Festival je takmičarskog karaktera i održaće se Laktašima u periodu od 22. (četvrtak) do 25. (nedjelja) juna 2023. godine.

 Na konkurs se mogu prijaviti sve amaterske teatarske grupe iz regiona i to sa jednom predstavom.

 Vaše prijave očekujemo najkasnije do 20.05.2023. godine na adresi:
JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši, Karađorđeva 58, 78 250 Laktaši sa naznakom: Prijava na 18. Internacionalni festival amaterskog teatra, Laktaši 2023.

 Prijave nakon naznačenog datuma ne primamo. 

 Selektor bira 5 predstava za zvanični dio programa najkasnije do 02.06.2023. godine.

 Prijava treba da sadrži:
1. Uredno popunjenu zvaničnu Prijavu za učesnike
(prijavu šaljemo i na zahtjev – pišite nam na kulturnicentar.info@gmail.com)
2. DVD ili link predstave

 Ukoliko vaša predstava uđe u takmičarski dio programa, treba nam na mail dostaviti sljedeće:
1. Četiri fotografije predstave
2. Plakat predstave (pripremljen za štampu)
3. 4 afiše za žiri (ukoliko ih imate, nije obavezno – možete ih i donijeti sa sobom da ne šaljete poštom)

 Selektor 18. Internacionalnog festivala amaterskog teatra, Laktaši 2023 je Tihomir Stanic , glumac iz Beograda.

 Našu prijavu za učešće na festivalu možete proslijediti i drugim amaterskim pozorištima sa kojima sarađujete. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno pišite.

 Nadamo se da ćete biti gosti na našem festivalu!

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!