“Posljednja rekapitulacija života” večeras u Laktašima

191
ognjen todorovic
ognjen todorovic

Repriza duodrame “Posljednja rekapitulacija života” biće izvedena večeras od 20 časova na Velikoj sceni Centra za kulturu i obrazovanje u Laktašima.

Riječ je o komično-tragičnoj priči o propasti porodice uzrokovanoj nesposobnošću glavnih likova da postanu odrasli i snose posljedice za vlastite odluke.

Đorđe i Maja, pogođeni žarom mladalačke ljubavi, sklapaju brak bez kompromisa. Svjesni samo činjenice da se vole, spremni su na razne ustupke jedni drugima kako bi ta zajednica opstala.

Međutim, to je već kliše koji ponavljaju svi bračni parovi. Kao i mnogi, Đorđe i Maja ne shvataju da samo ljubav nije dovoljna za opstanak braka i porodice.

– Prrije svega koristim priliku da pozovem sve ljubitelje pozorišta da nam se pridruže večeras od 20 sati na Velikoj sceni Centra za kulturu i obrazovanje u Laktašima. Predstava “Poslednja rekapitulacija života” čija se premijera desila u oktobru prošle godine, vodi se kao jedna o prvih profesionalnih predstava u produkciji Centra za kulturu i obrazovanje u Laktašima, a nastajala je uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture RS. Riječ je o praizvedbi, što sa sobom nosi još veću odgovornost, a kao neko ko se već duže vrijeme bavi pozorištem, smatram da imamo još jednu važnu viziju. Riječ je o tome da ovim projektom želimo da ozvaničimo pripreme za stvaranje profesionalne scene na teritoriji Grada Laktaši. – rekao je glumac Ognjen Todorović.

Predstavu igraju Božana Kukilo i Ognjen Todorović, a autor teksta je dramaturg Aleksandar Vasiljević dok je režiju radila Sonja Jovandić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!