Osmoro mrtvih u pucnjavi u Mladenovcu, više od deset ranjenih: Među ubijenima i dijete

96

MLADENOVAC – Osam osoba je ubijeno, a više od deset ranjeno u pucnjavi kod Mladenovca, pošto je na njih napadač Uroš B. (21) pucao iz automatskog naoružanja. U toku je potjera za napadačem.

Više od 600 pripadnika MUP učestvuje u potrazi za ubicom, a mediji u Srbiji prenose da je najmlađa žrtva dijete od 13, 14 godina.

Brojna policijska vozila, uključujući interventne jedinice i ostale snage upućene su prema Mladenovcu. Na mjestu incidenta su ekipe Hitne pomoći i policije. Moguće da ima još žrtava, a po nezvaničnim saznanjima, među ranjenima ima i djece.

Muškarac iz vozila u pokretu, iz kalašnjikova pucao je najprije u masu, a kasnije i iz kola u pokretu, ne birajući žrtve, a zatim je pobjegao “mercedesom” nakon što je ispalio hice.

Na Urgentnom centru u Beogradu zbrinuto je osam ranjenih iz Mladenovca, u Smederevu 1 osoba, a na KBC “Dragiša Mišović” 2 pacijenta. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ocijenio je večerašnju pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt, prenosi Telegraf.

Sin oficira, nije bio problematičan

Mještani Dubone u razgovoru za Kurir kazali su da su šokirani onim što se u njihovom i drugim mjestima dogodilo. Kažu i da su zgranuti činjenicom da je osumnjičeni za nezapamćeni zločin uvijek djelovao kao dobro dijete i da nemaju predstavu šta bi mogao biti motiv takvog gnusnog čina.

– Krenuo je prvo od Dubone da ubija. Policajac koji je prvi stradao je pokušao da ga spreči. Njega je prvo ubio pa nastavio dalje, koliko ja znam. Navodno se sa njim prvo zakačio – priča meštanin Dubone.

On dodaje da je Uroš sin oficira Vojske Srbije koji radi u Generalštabu u Beogradu.

– Nije bio problematičan, uvek je delovao kao mirno i dobro dete. Njegov otac je sad za Uskrs došao ovde i kupio prase – priča naš sagovornik.

Kako kaže mještanin, prema onome što su oni saznali Uroš je usmrtio i svoje najbliže rođake, navodno jednog svog brata, snaju i dječaka od 12-13 godina, njegovog sinovca.

– U tri sela je napravio krvavi pir, osim Dubone bio je i u Šepšinu i u Malom Orašju. U Malom Orašju je pucao na grupu od oko 20 dece. Zastao je, izašao iz kola i zapucao na njih – priča sagovornik Kurira.

Kako se saznaje na licu mjesta, otac i brat Uroša B. nisu ni znali šta se dešava, a kada je otac saznao samo se srušio na zemlju.

– Otac i brat su izašli na ulicu i kada su ocu rekli šta se dešava on se srušio od šoka – kažu očevici za Kurir.

IZVOR:GLAS SRPSKE

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!