Foto: Tanjug
mup-srbija-beograd-foto tanjug

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije apelovalo je danas na sve vlasnike da oružje drže savjesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno djeci.
MUP je apelovalo i da vlasnici oružja provjere da li je ono nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje, učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.

U saopštenju se navodi da će MUP u narednom periodu preduzeti sve mjere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima, tj. razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavjesno, tako da može doći u posjed neovlašćenih lica i ugroziti bezbjednost ljudi, oružje će biti oduzeto i podnijeće se zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!