Luk Blek predstavlja Srbiju na Pjesmi Evrovizije (VIDEO)

125

Pjevač Luk Blek sa pjesmom “Samo mi se spava” je pobjednik finala takmičenja “Pesma za Evroviziju” održanog u subotu uveče i predstavljaće Srbiju u maju na “Pjesmi Evrovizije” u Liverpulu.

Blek je bio najbolji po zbirnim glasovima žirija i gledalaca među 16 takmičara direktnog televizijskog prenosa Radio-televizije Srbije iz studija u Košutnjaku.

Na osnovu sms glasova gledalaca najviše je dobio 12 poena Princ, deset poena Blek, osam Džipsi, sedam poena Baroš, a šest poena Nađa. Stručni žiri činili su muzičari Lena Kovačević, Dragan Đorđević Suzuki, Nevena Božović Ivanović, Slobodan Veljković Cobi i Aleksandar Lokner, na osnovu čijih glasova prvoplasirana je bila Nađa, a slijedili su kao drugi Blek i treći Baroš.

Stefan Šaj se predstavio sa trubačima obojenom pjesmom “Od jastuka do jastuka”, Boris Subotić sa baladom “Nedostupan”, Nadia sa poletnom gitar pop stvari “Devojka tvog dečka” i Duo Grand spojem narodnjačkog i operskog pjevanja u “Viva la vida”.

Slijedili su mlada Nađa i “Moj prvi ožiljak na duši”, Frajle sa starogradski obojenom “Neka neka”, rasplesana i egzotično kostimirana ženska grupa Harikejn sa “Zumi zimi zami” i Ćegi i Braća Bluz bend sa etno obojenom “Svadbom ili kavgom”.

U novinarskoj sobi su bili najvećim aplauzom pozdravljeni nastupi Džipsija sa plesnom stvari “Greh”, Luk Bleka sa srpsko-engleskom alternativ pop pjesmom “Samo mi se spava” i “Novi plan drugi san” Filipa Baloša.

U završnici večeri Princ je izveo sevdahom prožetu pjesmu “Cvet sa Istoka”, Filari tehno pop “Posle mene”, rok stvari su ponudili Gift sa “Libertom” i Empati soul prodžekt “Indigom”, a za kraj Zejna rasplesanu “Rumbu”.

Voditelji finalna bili su RTS ličnost Dragana Kosjerina i glumac Milan Marić, a u “Zelenoj sobi” su se sa takmičarima družili Kristina Radenković i Stefan Popović.

RTS je najavio da sav prihod od SMS glasanja ide u humanitarne svrhe.

Povodom održavanja “Evrovizije” u Liverpulu pjesme najčuvenijeg svetskog sastava iz tog grada Bitlsa, izvodili su beogradski muzičari Srđan Gojković Gile, Dejan Cukić, Oliver Nektarijević, glumac Gordan Kičić, Bestbit i drugi.

Izvor: Tanjug

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!