Senad Bašić nakon teške bolesti: Dobro sam i vraćam se na scenu

128

Predstava “Umri muški” proslavila je 33. rođendan u utorak naveče na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu, što je ujedno značilo i povratak Senada Bašića (62) na teatarsku scenu.

Iza popularnog glumca je veoma težak period. Bašić se borio s teškom bolešću, bio je u bolnici, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu, a sada je, kako je rekao za Avaz, sve uredu.

“Nisam bio 40 dana na sceni”, kaže Bašić, koji se dugo vremena nije oglašavao.

Opravio se i sada nastavlja raditi punom parom.

“Tu su i pozorište i film. ‘Kralj Tvrtko’ igra se reprizno. Imam i dvije filmske premijere. ‘Praznik praznine’ Jasmina Durakovića, film koji je ljetos imao premijeru na Filmskom festivalu u Puli, a sada će biti premijerno prikazan i u Sarajevu. Imam i film koji sam radio prošle godine, to je hrvatsko-austrijska produkcija ‘Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)’ scenariste i reditelja Pave Marinkovića. Premijere će biti u Zagrebu i Beču. U tom filmu govorim na njemačkom jeziku”,  kaže Senad.

Bolest koju je imao utjecala je i na Senadov glas, koji je za poziv glumca veoma bitan. Ali sada se i glas stabilizovao.

“Dobro je, zasad sam zadovoljan”, dodaje Bašić.

Govoreći o tome kako je psihički podnio taj težak period, Senad nam kaže: “Ko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro.”

Učio njemački

Senad je za ulogu u filmu “Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)” učio i njemački jezik. Velika pomoć u tome mu je bila kćerka, koja već nekoliko godina živi u Berlinu.

“Kćerka, ali i unuka”, dodaje Bašić.

Izvor: Nezavisne Novine

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!