ulje, pristina, srbija, kosovo
ulje, pristina, srbija, kosovo

Министарство индустрије, трговине и предузетништва у Приштини забранило је продају јестивог уља из централне Србије, јер наводно не испуњава критеријуме просјечне количине у амбалажи прописане важећим уредбама.

 

– Извјештајем о верификацији Агенције за метрологију Косова, односно лабораторије за претходно паковање, утврђено је да јестиво уље, произведено у Србији, не испуњава критеријум просјечне количине предвиђен Уредбом 03/2020 за претходно упаковане производе – наводи се у обавјештењу министарства.

Додаје се да је због тога тржишна инспекција предузела мјере у складу са законодавством на снази, и економском оператеру, добављачу овог уља, забранила да продаје овај производ, те да га повуче са тржишта у року од 15 дана.

Крајем прошлог мјесеца на друштвеним мрежама појавио се нови спот, у оквиру кампање којом се на Косову и Метохији позива на бојкот производа из централне Србије.

У споту на албанском објављеном на приватној Фејсбук страници приказан је младић који купује производе из централне Србије, попут плазме, чипса, меденог срца или штрудле, али када дође кући и отвори амбалажу, умјесто слаткиша, у њима налази метке за ватрено оружје.

Спотом се позива на бојкот производа из централне Србије, уз поруку “да се са Србима ратовало”.

Izvor: RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!