Instagram dobija još jednu opciju

164
instagram

​Instagram je najavio novu funkciju pod nazivom “Quiet Mode”, koja ima za cilj da pomogne korisnicima da se odmore od aplikacije i smanje anksioznost.

Pomenuta funkcija utišava dolazna obavještenja, automatski odgovara na direktne poruke i postavlja vaš status na “In Quiet Mode” kako biste obavestili prijatelje da trenutno niste aktivni u aplikaciji. Kompanija će takođe podstaći tinejdžere da pokrenu ovu funkciju ako aplikaciju koriste kasno uveče.

Quiet Mode ažuriranje je jedna od nekoliko promjena koje stižu, a koje takođe uključuje proširene alatke za roditeljsku kontrolu i druge alatke za upravljanje preporukama.

Funkcija tihog režima (Quiet Mode) nije tu samo kako bi korisnike podstakla da naprave pauzu, već se fokusira i na uticaje iz stvarnog svijeta koji prate pokušaj da se na trenutak udaljite od aplikacije koju redovno koristite i od one u kojoj drugi očekuju od vas da budete dostupni.

Uz Quiet Mode, Instagram korisnici mogu da izaberu da naprave pauzu, da uče, spavaju ili da se na neki drugi način odvoje od apliakcije. Kada izađete iz tihog režima, aplikacija će vam ponuditi rezime onoga što ste propustili tokom pauze kako bi vam pomogla da nadoknadite propušteno.

Quiet Mode prvo stiže korisnicima u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, a Instagram kaže da se nada da će ga uskoro uvesti u više zemalja, prenosi b92.

Instagram je dodao i nekoliko bezbjednosnih funkcija za tinejdžere, uključujući one za zaštitu privatnosti tinejdžera i smanjenje neželjenog kontakta sa odraslima, ograničavanje ciljanih oglasa, ograničavanje pristupa tinejdžerima sadržaju za odrasle i druge.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!