Danilo Birčaković iz Zvornika osvojio bronzu na 5. Balkanskoj olimpijadi iz fizike

585

Na 5. Balkanskoj olimpijadi iz fizike koja je održana od 23. do 25. juna u Draču u Albaniji Bosnu i Hercegovinu predstavljali su Danilo Birčaković iz Zvornika, Mihajlo Letić iz Banja Luke i Savo Crnogorčić iz Trebinja.

Danilo Birčaković osvojio je bronzanu medalju. Pobjednik po broju bodova u ukupnom plasmanu  je predstavnik Srbije Jovan Popović koji je  ostvario 97.6 bodova od maksimalnih 100. Na olimpijadi je učestvovalo 14 država (Kipar, Grčka, Bugarska, Rumunija, Srbija, Slovenija, Albanija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Moldavija, Kazahstan, Kirgistan i Turkmenistan).

Četiri zadatka koja je pripremio Naučni komitet olimpijade učenici su rješavali tokom četiri sata. Član Naučnog komiteta olimpijade u ime Bosne i Hercegovine, mr Bojan Kovačević, asistent Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjoj Luci, izvršio je prevođenje zadatka za članove BiH tima i bio član komisije za pregled zadataka. Kovačević je izrazio zadovoljstvo organizacijom olipmijade i postignutim uspjehom učenika. Voditelji BiH tima bili su Dobroslav Slijepčević i Maksim Mičeta, profesori Gimnazije “Jovan Dučić” iz Trebinja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!