Tinejdžeri se upoznali preko Instagrama pa nestali

646

Zabrinuti roditelji prijavili su policiji nestanak Amira Č. (15) iz Donje Orahovice kod Gračanice i 14-godišnje Šejle P. iz Siminog Hana kod Tuzle koji su posljednji put viđeni u Donjoj Orahovici u ponedjeljak oko 17 sati, kada se djevojčica autobusom trebala vratiti za Tuzlu.

U večernjim satima u ponedjeljak roditelji dječaka su nestanak prijavili MUP-u TK, dok su isto učinili dan kasnije i roditelji djevojčice.
Amir je učenik 1. razreda Mješovite srednje škole u Gračanici, u ponedjeljak je bio na nastavi, ali ne i na posljednja dva časa, za koja je nešto kasnije majci rekao da nisu ni bila održana iako se nastava uredno odvijala. Djevojčica Šejla je učenica 9. razreda Osnovne škole u Slavinovićima.
“Koliko sam informirana, njih dvoje su se upoznali preko Instagrama. Počeli su da se viđaju, Armin je krajem avgusta bio kod nje kući, što su potvrdili i roditelji djevojčice. U ponedjeljak je Šejla došla u Gračanicu, gdje se našla s Arminom, nakon čega su došli u Donju Orahovicu, gdje i živimo, tada sam ih vidjela, gdje sam sugerirala djevojčici da se autobusom vrati za Tuzlu da se roditelji ne bi brinuli. Otad ni mi ni njeni roditelji više nemamo nikakvu informaciju gdje su. Slučaj nestanka sam prijavila PU Slavinovići u ponedjeljak u 21 sat, a već u utorak ujutro sam bila u Tuzli, gdje sam pronašla roditelje djevojčice, koji su jednako zabrinuti i nemaju nikakve dodatne informacije o kćerki”, potvrdila je za “Avaz” dječakova majka Mina Č.
Apel građanima
Ona je kazala da im se danas javio jedan trgovac koji je rekao da su u ponedjeljak od 19 do 20 sati bili u Siminom Hanu i da su se uputili prema Tuzli.
Mole se svi oni koji imaju bilo kakve informacije o nestalim da kontaktiraju najbližu policijsku stanicu ili majku dječaka na broj telefona 061/380-946.

 

(Avaz/Nezavisne)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!