Potraga za vozačem koji je usmrtio pješaka u Banjaluci

515

Policija traga za vozačem automobila koji je udario i usmrtio pješaka Borislava Jankovića (54) u ulici Manastira Gomionice u Banjaluci, a potom pobjegao sa mjesta nesreće.

Tijelo je uočeno u četvrtak naveče, nakon čega su alarmirani policija i hitna pomoć. Dežurni tužilac okružnog tužilaštva Banjaluka obavio je uviđaj zajedno sa policijom. Na licu mjesta bili su ljekar mrtvozornik i dežurni patolog. Pošto nisu odmah otkrili uzrok smrti, naložili su obdukciju u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

“Obdukcija je pokazala da je Janković preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći. Radimo na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u ovom slučaju”, naveli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Vještak sudske medicine Željko Karan uradio je obdukciju tijela stradalog Jankovića.

“Povreda glave je bila kobna. Prvobitno ga je vozilo udarilo branikom u potkoljenicu, nakon čega je pao i udario glavom o tlo, što je bilo smrtonosno. Ovo je klasičan slučaj naleta automobila na pješaka”, rekao je Karan.

Mještani ove ulice ispričali su da je preminuli Janković bio vrijedan i da nikada nije pravio probleme.

“Radio je na Novoj pijaci kao raznosač sa kolicima. Nije bio oženjen i nije imao djece. Kada smo čuli šta se desilo, svi smo bili potreseni, a i posumnjali smo da ga je auto udarilo. Nadam se da će brzo pronaći vozača koji je ovo napravio”, rekao je jedan od komšija nesrećnog čovjeka.

Sličan slučaj desio se i početkom ove godine kada je Siniša Samardžić (35) iz Kneževa udario djevojku (18) i mladića (18) u ulici Dujke Komjenovića u Kneževu.

Samardžić je nakon nesreće pobjegao sa lica mjesta, ali je ubrzo pronađen i uhapšen u Kotor Varošu. Povrijeđeni mladić je nakon zbrinjavanja u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci pušten na kućno liječenje, dok je djevojka zadobila teške povrede.

Početkom januara je uhapšen još jedan odbjegli vozač, i to Lj. M. (34) iz Petrova, koji je osumnjičen da je dva puta “audijem” pregazio prvog komšiju M. K. (58), a potom policiji slagao da ga je vidio kako leži pored puta. Nakon hapšenja osumnjičeni vozač je ispričao da u prvi mah nije znao da je pregazio čovjeka, mada je, kako je rekao, osjetio da je preko nečega prešao. M. K. je preminuo u dobojskoj bolnici.

Boro Zelenkovac

Poslije objavljivanja identiteta stradalog muškarca mnogi su pomislili da se radi o poznatom umjetniku i ekologu Borislavu Jankoviću, zvanom Boro Zelenkovac. On se povodom ovih nagađanja oglasio na društvenim mrežama.

“Življi sam nego ikada, ja nisam taj. Žao mi je čovjeka koji je stradao”, napisao je Boro.

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!