Banjalučanin optužen za terorizam, prijetio da će se raznijeti bombom u Zimzogradu

528

Republičko javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv Milana Macure iz Banjaluke zbog prijetnje da će se opasati eksplozivom i raznijeti u “Zimzogradu” na Trgu Krajine u Banjaluci!

Optužnicom, koju je nedavno potvrdio Okružni sud u Banjaluci, Macuri se na teret stavlja da je počinio krivično djelo terorizma, za koje je zakonom zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

U optužnici se navodi da je Macura 8. decembra 2016. godine s ciljem zastrašivanja građana i ozbiljnog narušavanja i uništavanja osnovnih ustavnih, političkih, ekonomskih i društvenih struktura Republike Srpske, nezadovoljan političkim, ekonomskim i društvenim uređenjem RS, veličajući sebe kao heroja u borbi protiv toga, prijetio terorističkim činom.

– On je naveo da će na sebe staviti veću količinu eksploziva i aktivirati ga tokom održavanja manifestacije “Zimzograd” i tako prouzrokavati smrt većeg broja lica i nanijeti veliku štetu infrastrukturnim objektima i objektima Republike Srpske – saopštilo je Republičko tužilaštvo.

Nezvanično saznajemo da je Macura prijetnje javno objavio na svom profilu na društvenoj mreži “Instagram”, što je ubrzo upalilo sve alarme u policiji koja ga je pronašla i uhapsila. Iako u policiji navode da Macura ne ostavlja utisak osobe sklone ekstremizmu, njegova objava na “Instagramu” shvaćena je veoma ozbiljno.

– To je najvjerovatnije napisano iz nekog revolta. Međutim, izrečene prijetnje izazvale su strah i uznemirenost građana, što je osnovno obilježje terorizma i zbog toga će snositi posljedice – kaže izvor blizak istrazi.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!