Optužnica protiv 15 uhapšenih u akciji “Piramida”: Na poklon dobio heroin pa ga progutao

690

Muhamed Halilović (40) zvani Pota je više puta prodao heroin V.O. za 20 KM, s tim što mu je u dva navrata tu drogu i poklonio, a V.O. je 28. juna prošle godine heroin progutao. Kod Halilovića je droga od 15. aprila do 29. avgusta nalažena i oduzimana – pet puta.

Zaključuje se to iz optužnice u predmetu “Piramida”, nakon istoimene akcije tokom koje je MUP RS prije tri mjeseca uhapsio 18 osumnjičenih – devet u Banjaluci, a ostatak u Sanskom Mostu, Visokom i Istočnom Sarajevu.

Na optužnici banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, koju je potvrdio Okružni sud Banjaluka, našlo se 15 imena, a tu su, osim Halilovića, još i Milan Pičulin (35), zvani Pićulin, Nedžad Bašić (36), Tihomir Novaković (43), Zoran Šavija (60), zvani Joco, Branko Milivojša (56), te Dragan Maksimović (39), zvani Žuti.

Optuženi su i Dragan – Gagi Stanišić (34), Julia Chalupa (25), Miloš Dulić (37), zvani Ćamlija, Vedran Žolja (34), Edin Behremović (49), zvani Meša, Nebojša – Neno Janjić (45), Ognjan – Onjo Kokić (36), te Dalibor Mačak (37).

Većinu ih terete da su od početka 2017. do 10. oktobra te godine na području Banjaluke i Mrkonjić Grada kupovali, te prodavali heroin, kokain, marihuanu, buprenorfin, ekstazi i LSD.

“Nakon telefonskih dogovora sa kupcima, odnosno uživaocima droge o mjestu kupoprodaje, količini ili cijeni drogu su prodavali sami ili zajedno sa drugim osumnjičenima”, navodi se u optužnici.

U ovoj grupi Halilović je jedan od optuženih koji je imao burniju prošlost.

“Sredinom aprila je kod Halilovića pronađeno oko 20 grama heroina i 10,3 grama kokaina. Zatim je 6. maja kod Halilovića pronađeno 18,57 grama heroina i 0,2 grama kokaina. Već 8. juna  kod Halilovića je pronađeno oko 3,71 gram heroina i 15,1 gram kokaina, a 20. avgusta mu je oduzeto oko 0,61 gram heroina”, piše u optužnici.

Dodaje se da je kod Halilovića droga pronađena i 29. avgusta. U optužnici je detaljno opisana uloga i ostalih optuženih za dilovanje droge, obuhvaćenih akcijom “Piramida”.

Na meti MUP-a RS, kako je tada rečeno, bilo je ulično dilovanje droge, a u pola godine su zadokumentovali 20 primopredaja narkotika na relaciji diler – ovisnik na području Banjaluke.

Pljačkao na otpustu

Optuženi Muhamed Halilović zvani Pota je, podsjetimo, heroinski zavisnik koji je 2009. godine osuđen na pet godina zbog razbojništva u kladionici “Williams” u Banjaluci.

Ta pljačka se odigrala u januaru te godine dok je on bio na uslovnoj slobodi iz zatvora u kome je robijao sedmogodišnju kaznu zbog učešća u razbojništvu u kome je ubijena Radmila Budić (70) iz Banjaluke.

Taj zločin se dogodio 6. oktobra 2003. godine u stanu u Ulici Mihajla Pupina, a osim njega, učestvovale su još četiri osobe.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!