Karatistkinji godinu dana zatvora za ucjenu fratra

558

Saška Kovačević priznala krivicu za seks aferu sa katoličkim sveštenikom. I. K. platio oko 250.000 KM da eksplicitni snimci ne procure u javnost.

Žiteljka Modriče Saška Kovačević osuđena je u Osnovnom sudu u Doboju na godinu dana zatvora nakon što je priznala da je seks snimcima ucjenjivala fratra I. K. koji je platio oko 250.000 KM da snimci njegovog seksa sa Danirom S. ne procure u javnost.

Presuda je izrečena nakon što je Kovačevićeva sa Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju sklopila sporazum o priznanju krivice, koji je prihvatio Okružni sud u Doboju. Time je priznala sve navode optužnice, kojom su joj na teret stavljena krivična djela ucene i neovlašćeno fotografisanje fratra I. K.

Osim Saške, za porno ucjenu optuženi su još i njen momak Aleksandar Vasiljević iz Doboja, te Milo Joksimović iz Modriče, kojima suđenje još nije počelo. Pored ucjene, Vasiljevića optužnica tereti i za lažno predstavljanje, jer se u pojedinim kontaktima sa I. K. predstavljao kao inspektor SIPA. Joksimović se tereti za učešće u neovlašćenom snimanju fratra, kao i krađi dva ručna sata, flaše “jegera” i 50 KM iz fratrove župne kuće.

Ova afera, koja je potresla Katoličku crkvu u BiH, otkrivena je sredinom avgusta prošle godine u okviru akcije “Steroid” kada su ucjenjivači i uhapšeni.

U optužnici se navodi da je fratar ucjenjivan sa dva snimka, na kojima se vidi u seksu sa ženom koja je identifikovana kao Danira S. Oba snimka su nastala 2015. godine. U prvom slučaju fratra je namamila Saška, koja mu je godinama izjavljivala ljubav. Govorila mu je da želi seks s njim i nakon što su se sastali u župnoj kući u Gradačcu pili su alkohol i fratar je poklekao i pristao na seks.

Saška ga je vezala lisicama i preko glave mu stavila fantomku, pod izgovorom da se stidi da je vidi golu. Imao je seks sa ženom, ali to nije bila Saška već Danira S. dok je Saška sve snimala.

Tri mjeseca kasnije ponovo je snimljen u seksu sa ženom i od tada je počeo da plaća optuženima za ćutanje. Dao im je svu ušteđevinu, podigao novac od životnog osiguranja, pozajmljivao od prijatelja, a za jednu od isplata koristio je i novac iz kase župe i to u apoenima od po 10 evra. Dao im je svoj automobil “audi A4”, a čak je plaćao bunde i raznu robu koju je Saška naručivala na njegovu adresu. Kada više nije mogao da izdrži namete, fratar je sve prijavio istražnim organima. Policija je danima pratila ucjenjivače, koji su na kraju uhvaćeni u zamku. Uhapšeni su 16. avgusta nakon što im je fratar u označenim novčanicama platio 15.000 KM.

PUŠTENA NA SLOBODU

Nakon izricanja presude, Saška Kovačević je puštena na slobodu do upućivanja na izdržavanje kazne. U pritvoru je dosad već provela četiri i po mjeseca, što joj je uračunato u kaznu. Prema presudi dužna je i da vrati iznos od 15.000 KM, ali je nejasno šta je sa ostatkom novca za koji je fratar oštećen.

POLITIKA I SPORT

Saška Kovačević je nekadašnji svjetski i evropski prvak u karateu. Bavila se i fudbalom u dresu ŽK Modriča, a postala je i najmlađi vlasnik privatne firme u RS “Ustanova”, koja vodi brigu o starim, bolesnim i iznemoglim licima. Pored toga član je Aktiva žena, Glavnog odbora DNS, ispred koga je na lokalnim izborima bila kandidat za odbornika u Skupštini opštine Modriča.

(novosti.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!