Medvjed rastrgao ovce kod Banjaluke

1563

Medvjed je u selu Racune kod Krupe na Vrbasu napravio krvavi pir rastrgavši četiri ovce, a mještani pretpostavljaju da je pojeo i jedno jagnje.

Domaćin Mlađen Pavlović juče je rano ujutro otišao da nahrani stado, a u toru je zatekao prizor koji nikada neće zaboraviti.

– Vidio sam rastrgane ovce, a jedno jagnje je nestalo, pošto ga nismo uspjeli pronaći nakon što se krdo razbježalo. Krvavi tragovi i utroba bili su posvuda. Tor se nalazi odmah kraj kuće, ali mi te noći nismo ništa čuli – kazao je Pavlović, dodajući da je šteta velika jer jedna ovca košta 150 KM.

Slučaj je prijavljen i policiji, koja je izašla na lice mjesta.

– Fotografisali smo leševe životinja i prikupili druge tragove. Pokolj smo prijavili nadležnima u opštinskoj upravi, kao i Lovačkom udruženju “Manjača”. Medvjedi su i ranije pričinjavali štetu u ovom selu – rekli su u policiji.

U Lovačkom udruženju “Manjača” kažu da će tek utvrditi šta se tačno desilo.

– Doći ćemo kod domaćina da vidimo da li je medvjed rastrgao ovce ili možda psi lutalice. Ukoliko bude divljač, vlasniku ovaca ćemo nadoknaditi štetu. U lovištu “Manjača” ima 20 medvjeda i nije bilo slučajeva da je medvjed rastrgao domaće životinje otkad gazdujemo lovištem, odnosno dijelom koji pripada Banjaluci. Prije par godina desilo se da je krava rastrgana u dijelu Manjače prema FBiH – kazao je predsjednik LU “Manjača” Momčilo Đukić.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!