Trogodišnji blizanci izujedali djevojčicu?

2334

Slučaj povrjeđivanja djeteta u banjalučkom vrtiću “Tijana” uznemirio cijeli region. Istraga u toku. Prethodni slučaj navodno zataškan, pišu beogradske Novosti.

Vijest o trinaestomjesečnoj bebi koja je zbog nepažnje prisutnih vaspitača izujedana u banjalučkom vrtiću “Tijana” uzdrmala je region.

Okružni javni tužilac u Banjaluci naložio je da se određene osobe ispitaju kao osumnjičeni na okolnosti izvršenja krivičnih djela nepružanje pomoći i nesavjestan rad u službi, a prema saznanju “Novosti”, riječ je o vaspitačici Jadranki Šušnjar, koja ima 35 godina radnog iskustva.

Takođe, prema nezvaničnom saznanju lista, trinaestomjesečnu djevojčicu izgrizli su trogodišnji blizanci koji su prije izvjesnog vremena to isto učinili još jednoj bebi, ali u tom slučaju roditelji nisu htjeli da “dižu tenzije u medijima”, niti su slučaj prijavili policiji, te je sve zataškano.

– Poslije utvrđivanja svih relevantnih činjenica i dokumentovanja predmeta biće dostavljen izvještaj – saopšteno je u PU Banjaluka.

– Beba od 13 mjeseci koja je povrijeđena u banjalučkom vrtiću dobro se osjeća, njeno zdravstveno stanje je stabilno i ostaje na daljem liječenju i praćenju u UKC Banjaluka – potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema riječima načelnika Klinike za dečiju hirurgiju dr Zorana Rakonjca i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji Zorana Aleksića, beba je primljena s lakšim telesnim povredama i ostaje na liječenju u toj bolnici.

ODGOVORNOST

Direktorka Jelena Kurtinović rekla je da duboko saosjeća sa roditeljima i da će posjetiti bebu.

– U toku je interni disciplinski postupak. Odgovorni će biti strogo kažnjeni. Ne može se isključiti odgovornost vaspitača. Za mene su najbitnija djeca i zaista smo svi šokirani zbog svega što se desilo.

(Novosti)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!