Banjaluka: U napadu vlasničkih pasa više povrijeđenih

1340

Prema saznanjima ATV-a, sinoć su u Ulici Žarka Zgonjanina u banjalučkom naselju Kočićev vijenac psi napali više prolaznika, koji su morali da potraže medicinsku pomoć, a po još nepotvrđenim informacijama, jedan teško povrijeđeni građanin je, nakon pada u komu, navodno preminuo! 

Više građana, upoznatih sa dešavanjima u ovoj ulici koja se, zajedno sa Ulicom Trla, proteže od fabrike “Kosmos” do planinarskog doma Šibovi, tvrde da je riječ o vlasničkim psima, koji navodno pripadaju osobi sa inicijalima B. N.

Građani s kojima smo razgovarali ističu da vlasnik odranije ima neodgovoran odnos prema držanju životinja.

“U napadu pasa sinoć je povrijeđeno pet ljudi”, tvrdi jedan od sagovornika ATV-a.

U policiji potvrđuju da se napad dogodio, ali ne preciziraju koliko je pasa u pitanju i o kojem broju povrijeđenih građana je riječ.

Prema njihovim dosadašnjim saznanjima, psi su prvo napali vlasnika, a onda i prolaznike, koji su morali da odu u Hitnu pomoć, s tim da policija još nema saznanja o intenzitetu povreda. Osim toga, u policiji navode da je vlasnik pasa B. S.

Prema naknadnim zvaničnim informacijama, psi rase “azijat” povrijedili su pet prolaznika u Banjaluci nakon što su se otrgli od vlasnika čiji su inicijali B.S, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Napad se dogodio sinoć oko 21.30 časova u Ulici Žarka Zgonjanina. Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Banjaluka.

Psi su uz veliki napor savladani i stavljeni pod kontrolu. Protiv vlasnika slijede zakonom propisane mjere.

(atvbl.com)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!