Dvije mladosti ugašene na dnu jezera

668

Pet osoba je poginulo u četiri saobraćajne nesreće koje su se dogodile u četvrtak i petak na putevima BiH.

Dva mladića poginula kada su “golfom 4” sletjeli u jezero u mjestu Tombak kod Bijeljine. Prema nezvaničnim informacijama stradali su  Đ. Bodo i Z. Trifković iz Bijeljine. Njihova tijela i vozilo izvukli su ronioci  u petak popodne, a pretpostavlja se da su u jezero sletjeli tokom noći između četvrtka i petka.

Nesreću su otkrili ribari koji su došli na jezero i primijetili vozilo u vodi.

U bijeljinskom Okružnom tužilaštvu i Policijskoj upravi Bijeljina potvrdili su da se nesreća desila, ali nisu navodili detalje. Nisu mogli da potvrde identitet stradalih.

– Dok se ne završi uviđaj i istraga ne možemo da govorimo više informacija – kazao je u petak poslijepodne dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” uviđaj ove nesreće nije bio završen.

Pješak Radojka Mitrović (70) iz Jablana kod Laktaša nastradala je u petak u 12.35 časova. Ona je navodno pala pod kamion mikser za beton u Nemanjinoj ulici u Laktašima. Kamionom je upravljao Nenad Bjegović (30) iz Drugovića, opština Laktaši.

– Dežurni tužilac Zorica Baroš naložila je istragu u cilju utvrđivanja uzroka nesreće kao i obdukciju tijela stradale – rekli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Prema riječima mještana Laktaša, staricu je možda i izdalo srce jer je kamion nije pregazio.

– Ona je izašla iz jedne banke išla prema kolovozu. Kada je došla do trotoara, odjednom je pala pod kamion, koji se u tom momentu nije kretao. Stajao na crvenom na semaforu. Neko je vikao vozaču da stane i on je nije zgazio – ispričao je jedan mještanin.

Ostaje da istragom bude utvrđeno da li je u pitanju saobraćajna nesreća kao što je to zvanično saopštilo Tužilaštvo ili je prirodna smrt.

Osim ovih tragedija u četvrtak uveče poginuli su Marko Ivanović (49) u saobraćajnoj nesreći u mjestu Podvranić kod Posušja, a u  Goliješnica kod Žepča A. A. (31) iz Žepča.

Nesreća u kojoj je stradao Ivanković desila se oko 18.40 sati kada su se sudarili vozilo “pasat” kojim je upravljao stradali Ivanković i “reno laguna” kojom je upravljao  državljanin Crne Gore Emir Z. (48). Vozač “pasata” je   preminuo na mjestu nesreće, dok je crnogorski državljanin vozilom Hitne pomoći prevezen u Kliničku bolnicu Mostar gdje mu je pružena pomoć. Po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, crnogorski državljanin je istu veče priveden i zadržan.

U ovom Tužilaštvu su juče rekli da je njemu predložen pritvor jer je uviđajem utvrđeno da je skrivio nesreću.

Saobraćajka u kojoj je stradao mladić iz Žepča A. A. desila se u četvrtak oko 23 časa. Do nesreće je došlo kad su se iz još neutvrđenih razloga sudarili “ford” kojim je upravljao A. A. i “reno”, za čijim upravljačem je bio H. N. (21) iz Žepča. Vozač “forda” zadobio je teške  povrede, te je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je preminuo.  Suvozač u “renou”u Ž. D. zadobio je lakše  povrede.

Uzroci saobraćajnih nesreća nisu utvrđeni i biće poznati nakon istraga.

Povrijeđeni

U dvije saobraćajke kod Mrkonjić Grada i Pala povrijeđeno je devet osoba. Prilikom slijetanja kombija “folksvagen transporter” u Surjanu kod Mrkonjić Grada teško je povrijeđen  E. Š. (89), a lakše vozač J. L. (50) i saputnici A. Š. (62), P. Š. (57), M. K. (51), D. S. (80), J. Š. (87) i F. V. (55) svi državljani Slovenije. U Palama je teško povrijeđen žena Lj. G. kada ju je udario “golf 5” u  Karađorđevoj ulici. Ona je prevezena i zadržana na liječenju u bolnici Kasindo.

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!