Od oca i sina oduzeto deset kilograma droge

1306

Anđelko Amanović (56) i njegov maloljetni sin privedeni su u četvrtak popodne nakon što je policija u njihovoj kući u selu Veličani na području Popovog polja pronašla deset kilograma marihuane, saznaje “Glas Srpske”.

Osim droge, otkrivena je i veća količina oružja, municije kao i više ukradenih stvari.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je akciju pokrenula s ciljem otkrivanja izvršilaca teških krađa koje su počinjene u posljednje vrijeme na tom području.

– Prije dva dana je u ovom selu prijavljena krađa dva kazana za pečenje rakije kao i motorne pile. Navodno je policija i te stvari pronašla kod osumnjičenih – rekao je u petak izvor blizak istrazi.

Istakao je da će akcija policije trajati više dana i da nije isključeno da će biti još osumnjičenih i još zaplijenjenih ukradenih stvari i droge.

U Policijskoj upravi Trebinje su potvrdili da su na području sela Veličani pretresli više lokacija, ali nisu navodili detalje. Nisu mogli ni da potvrde hapšenje Amanovića.

– Cilj pretresa je bilo otkrivanje počinilaca krivičnih djela koja su počinjena u proteklom periodu i prikupljanje dokaza. Akcija još nije završena, tako da ne možemo da govorimo više detalja – rekla je portparol Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić.

Dodala je da ne može govoriti o imenima osumnjičenih dok akcija ne bude završena i sumirani svi njeni rezultati.

Prema njenim riječima, više informacija javnosti će biti saopšteno u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Prema nezvaničnim informacijama, Anđelko Amanović je poznat po činjenju krivičnih djela, a posebno po krađama.

Prema pričama mještana Popovog polja, znao je da pokrade i svoje komšije, ali i udaljene stanovnike sela. Kod njega je u kući prije dva mjeseca takođe pronađeno i zaplijenjeno pola kilograma marihuane. Tada je, navodno, maloljetni Anđelkov sin htio da pobjegne sa drogom, ali ga je trebinjska policija uhvatila.

Područje Hercegovine, u kome se nalazi i selo Veličani, dio je balkanske rute droge koja je uspostavljena proteklih godina. Riječ je o ruti koja se proteže od Avganistana preko Turske, Grčke, Bugarske, Kosova, Crne Gore, Srbije kroz BiH, odnosno Hercegovinu do Hrvatske i Slovenije.

Prema policijskim statistikama, na području Hercegovine izvedene su brojne akcije u kojima su hapšeni narko-dileri. Tako je samo trebinjska Jedinica granične policije BiH tokom prošle i u ovoj godini zaplijenila skoro pola tone droge. Najveća zapljena od 343 kilograma zabilježena je na području Bileće. Na području Gacka zaplijenjeno je 86 kilograma marihuane, a na prelazu Bijača još 10 kilograma ove droge, dok je u Trebinju pronađeno 13 kilograma. Osim graničara, sa švercom droge na ovom području bori se i Policijska uprava Trebinje. Pripadnici ove uprave samo u prošloj godini otkrili su 115 slučajeva šverca narkotika.

Da je “posao” sa narkoticima profitabilan i primamljiv, govori i podatak da gram marihuane na ulicama Trebinja košta oko deset maraka, a heroina od 30 do 50. Za gram kokaina, u zavisnosti od njegovog kvaliteta, izdvaja se od 140 do čak 200 maraka.

Ranije hapšenje

Anđelko Amanović hapšen je zbog šverca narkotika u policijskoj akciji “Mreža 2012” u novembru 2012. godine. Policija je u njegovoj kući u Veličanima kod Trebinja pronašla 4,5 kilograma marihuane. On je tada nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!