Četvorica Banjalučana uhapšena zbog serije krađa

1162

Dvadesetogodišnji Banjalučani S.A. i N.B, te njihova dvojica maloljetnih sugrađana, uhapšeni su zbog serije krađa i teških krađa, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Uhapsili su ih pripadnici banjalučkih policijskih stanica Lauš i Potkozarje. Policija je utvrdila da su osumnjičeni, od aprila do ovog mjeseca, izveli sedam krađa.

“Uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata djelovali su na ulazna vrata ili prozore pomoćnih objekata, odakle su krali alat i alatne mašine, kao i druge razne predmete, čime su pričinili štetu od oko 3.000 KM”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policajci su pritom u mjestu Slavićka pronašli predmete koji potiču iz krađa, a od S.A. su privremeno oduzeli automatsku pušku marke “Zastava”, dva pištolja marke “Bereta” i “Zastava”, te 22 metka za to oružje, a za koje nije posjedovao važeći oružni list.

“Daljim radom, uhapšeno je lice M.S. (21) iz Banjaluke, zbog sumnje u krivotvorenje novca i u neovlaštenu proizvodnju i promet droga. Pretresom tog lica, te njegove kuće i pomoćnih prostorija, policajci su pronašli i oduzeli PVC vrećicu sa materijom koja asocira na drogu, ukupne bruto mase 2,48 grama, kao i sjemenke koje asociraju na sjemenke indijske konoplje”, naveli su iz PU Banjaluka.

Pronađena je i oduzeta i novčanica od 50 KM, za koju se sumnja da je krivotvorena. “Nakon završene kriminalističke obrade, a po nalogu dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, lica su otpuštena na slobodu, a u redovnoj proceduri slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela protiv navedenih”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!