Prevarama na Fejsbuku zaradili više miliona maraka!

754

Grupa od 17 Fočaka došla je do miliona kriminalom. Policija, koja ih je danas uhapsila, tvrdi da su iznudama i prevarama na internetu oštetili više od 300 ljudi.

Skupocjeni automobili ispred zgrade policije u Foči dio su oduzete imovine do koje su osumnjičeni došli prevarama na internetu. Za godinu dana, 17 mladića iz Foče zaradili su više miliona maraka. Prevarili su više od 300 lica sa područja bivše Jugoslavije i zapadne Evrope.

Putem Fejsbuka razradili su sistem kojim lakovjerne kladioničare uspijevaju da ubijede da znaju koja je utakmica namještena i kakav će biti njen ishod, a ovi im potom uplaćuju velike sume novca na njihove račune.

“Izvršen je pretres na 16 lokacija i tom prilikom lišeno je slobode 17 lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo iznude i prevare. U pitanju su lica mlađe životne dobi, od 18 do 30 godina i uglavnom nisu imali policijski dosije. Mreža internet prevara u Foči je veoma razgranata, pa se uskoro mogu očekivati nova hapšenja”, kaže Velimir Kostović, načelnik Policijske uprave Foča.

Kostović je dodao da pripadnici Policijske uprave Foča posjeduju operativna saznanja da se na području opštine veći broj lica bavi ovom vrstom krivičnih djela.

“Putem Interpola, MUP u sjedištu zaprima prijave koje prosljeđuje na teren”, rekao je Kostović.

Osim dojavljivača navodno tačnih rezultata utakmica, uhapšeni su i mladići koji su za njih u bankama podizali novac, od čega su, kako saznajemo, imali 10 odsto zarade.

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!