Sa Kule Beograd odato priznanje Đokoviću poslije trijumfa na Rolan Garosu (VIDEO)

114

Nakon pobjede Novaka Đokovića nad Kasperom Rudom od 3:0 u finalu Rolan Garosa i 23. osvojenog grend slema, najboljem teniseru svijeta odato je priznanje sa Kule Beograd.Novak Đoković je trijumfom u Parizu postao jedini teniser sa 23. grend slem titule, a povodom ovog događaja Đokovićev lik osvanuo je na Kuli Beograd u glavnom gradu Srbije- Dok su se Bulonjskom šumom danas prolamali zvuci ‘Bože pravde’, a srpska trobojka lepršala iznad tribina stadiona “Filip Šatrije”, sa Kule Beograd, novog simbola naše prestonice, večeras je upućena spektakularna čestitka Novaku Đokoviću, koji se osvajanjem “Kupa musketara” u Parizu popeo na sam vrh teniskog Olimpa i tako zvanično otklonio sve sumnje oko toga ko je zaista najbolji teniser svih vremena – naveli su iz Belgrade Waterfronta.

Poslije pobjede nad norveškim teniserom Kasperom Rudom, Đoković će i zvanično biti ponovo broj jedan na svetu sa 7.595 bodova, ispred Karlosa Alkaraza sa 7.175 bodova.

– Briljantnom pobjedom nad Rudom i osvajanjem trećeg Rolan Garosa u karijeri, Novak Đoković, čovek koji nam je svojim bravurama na terenu toliko puta izmamljivao osmehe i ulepšavao nedeljno popodne, zlatnim slovima se upisao u sve teniske almanahe jer je postao jedini teniser u istoriji “bijelog sporta” sa 23 osvojena grend slema. Ispraćen stojećim ovacijama pariske publike, naš Nole je zakoračio u sportsku besmrtnost i postao najveći koji je ikada držao teniski reket u rukama – ističe se u saopštenju Belgrade Waterfronta.

IZVOR:RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!