lola-astanova-pianist
Poznata pijanistkinja Lola Astanova, koja svojim virutoznim nastupima ostavlja bez daha publiku širom svijeta, 4. juna 2023. godine održaće koncert u “Borik” u Banjaluci.

Ova talentovana umjetnica dobitnica je brojnih priznanja, među kojima su i Grammy nagrada, Emmy nagrada, Kineo nagrada Venecijanskog filmskog festivala, te nagrada Vladimir Horowitz.

Nastupala je u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom svijeta, a posebno je ponosna na koncert koji je održala u čuvenom Carnegie Hall-u. Ovo će biti njen prvi nastup u Republici Srpskoj.

“Ovo je moja prva posjeta BiH uopšte, tako da se zaista radujem dolasku, jer imam mnogo prijatelja i obožavalaca širom Balkana. A što se nastupa tiče, publika može da očekuje predivno veče iskrenih emocija i dobre muzike.

Izvodiću dobro poznate kompozicije, po kojima me publika već i poznaje, ali tu će biti i nekoliko novih stvari, koje do sada nikada nisam izvodila. Stoga, ukoliko je dobra muzika uživo nešto u čemu inače uživate, nadam se da ćemo se vidjeti na koncertu”, rekla je Astanova za Nezavisne.

Banjalučka publika je poznaje kao umjetnicu koja je prijateljica teniskog asa Novaka Đokovića, ipak Astanova kaže da je teško za očekivati da se Novak pojavi na koncertu.

“Mislim da je trenutno fokusiran na pripreme za French Open, ali, s druge strane, Novak je uvijek pun iznenađenja, pa se možda i pojavi na koncertu”, kaže ona.

Tokom svoje uspješne pijanističke karijere, nikada se nije libila da eksperimentiše sa drugačijim muzičkim izražajima, te se, osim klasičnom muzikom, bavila i različitim crossover projektima, kroz saradnje sa svjetski poznatim muzičarima. Samo neki od čuvenih umjetnika sa kojima već godinama sarađuje su Andrea Bocelli, Stjepan Hauser (2 Cellos), Al Di Meola, David Foster itd.

“Istina je da volim da kombinujem različite žanrove, jer je to često prostor koji vam pruža najzanimljivije kreativne mogućnosti. A po pitanju saradnji – volim da sarađujem sa ljudima koji imaju jedinstven pristup muzici i ne plaše se da probaju neke nove stvari. Određena energetska povezanost i razumijevanje je takođe neophodno, jer, ukoliko to ne postoji, publika će uvijek da osjeti da nedostaje ta posebna “iskra” između izvođača”, ističe Lola.

Osim što je čuvena po svojim maestralnim nastupima, Lola Astanova u svijetu je poznata i po svom modnom izražaju. Jedna je i od najpraćenijih umjetnica na društvenim mrežama, a samo njen Instagram profil trenutno broji preko milion pratilaca. U domenu klasične muzike, umjetnica je sa najvećim brojem pregleda na Instagramu, a u periodu od zadnje četiri godine, snimke njenih nastupa na ovoj društvenom mreži pogledalo je preko 300 miliona ljudi.

“Nisam sigurna da li je to pomoglo ili, pak, naškodilo mojoj karijeri, ali to je jednostavno ono što ja jesam, to je dio moje ličnosti, kao i mog scenskog nastupa. Mislim da je moda takođe jedan vid umjetničke forme koja živi i diše, te da je u tom smislu izuzetno povezana kako sa muzikom, tako i sa izvođačkim umjetnostima uopšte, kaže Astanova.

Lola Astanova trenutno važi za jednu od najtraženijih pijanistkinja širom svijeta, a kritičari je opisuju kao ,,savremenog virtuoza, vrhunske klavirske tehnike u kombinaciji sa dubokom muzičkom senzualnošću i jedinstvenim osjećajem za modu”. Za svoje nastupe kaže da predstavljaju elegantnu i strastvenu ,,ljubavnu vezu” klavira i nje, a 4. juna u SD ,,Borik” u 20 časova i banjalučka publika će imati priliku da uživa u njenom spektakularnom klavirskom umijeću, uz pratnju orkestra. Lola Astanova izjavila je da se izuzetno raduje ovom koncertu, a u videu u kojem je pozdravila svoje fanove iz grada na Vrbasu, spomenula je i svog prijatelja Novaka Đokovića i poželjela mu mnogo sreće na turniru Srpska Open.

Ulaznice za koncert su puštene u prodaju krajem aprila, na prodajnom mjestu ispred RK ,,Boska” i putem servisa kupikartu.ba. Broj mjesta je ograničen.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!