policija srbija

Predsjednika Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će država donijeti nove mjere, a kao prvu je pedložio da se u narednih šest mjeseci primi 1.200 novih policajaca.

– Nekoliko je novih mjera. Do sada je policija imala obavezu da pred početak nastave i poslije kraja, obiđu školu i onda je napuste. Mi ćemo u narednih šest mjeseci primiti novih 1.200 policajaca, i prebacićemo njih hiljadu da provode vrijeme u školi – rekao je predsjednik Srbije. Vučić kaže da će se time podići sigurnost, a i da će se za 80 odsto smanjiti vršnjačko nasilje u školama.

Vučić je izjavio da će Vlada danas donijeti zaključak da se bez procedura nalaže MUP-u da pripremi dopune i izmjene zakona o oružju kojim bi se pooštrili uslove za nošenje kratkog i vatrenog oružja.

– Za one koji ne ispunjavaju obavezan otkup oružja. Svi ljudi koji imaju oružje, ne pričam o lovačkom oružju, proći će reviziju. Za nelegalno držanje oružja kazne ćemo gotovo udvostručiti. Izvršićemo potpuno razoružanje Srbije – navodi Vučić.

Takođe, ni to, dodaje, neće biti dovoljno, za to malo oružja što bude bilo i kod lovaca, ali i kod svih drugih biće predviđene šestomeseče i jednogodišnje provjere lica.

– Kada nadležne službe kažu u roku od 48 sati obavezan test na psihoaktivne supstance. Nalaže se MUP-u pooštravanje uslova za posjedovanje lovačkog oružja. Što manje cijevi bude bilo biće manje opasnosti za naše građane – ističe Vučić.

MUP, dodaje, da obezbijedi sve mjere za moratorijum za nošenje bilo kakvog oružja u naredne dve godine.

– Nalaže se MUP-u da preduzme sve mjere iz nadležnosti da oni koji posjeduju nelegalno oružje, da ga predaju. Ako ga ne predaju naći ćemo ga, a posljedice će biti strašne – kaže Vučić.

Izvor: RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!