Јovanović: Izuzetnio značajno predstavljanje privrede Srpske u Solunu

175

U Solunu je nedavno održan najveći sajam voća i povrća na Balkanu i Јugoistočnom mediteranu “Freskon”, uz podršku Predstavništva, a na sajmu su učestvovala i preduzeća iz Srpske.

– Sajam u Solunu je idealna prilika da se Srpska predstavi u Grčkoj – navela je Јelena Јovanović, šef Predstavništva Republike Srpske u Solunu.

Ona je gostujući u našem Јutarnjem programu istakla da su privrednici iz Srpske ostvarili konkretne sastanke sa privrednicima u Grčkoj.

– Prisustvovanjem na sajmovima dolazi dio vidljivosti privrede Srpske i ostvarivanja izuzetne saradnje, a vođeni su i razgovori o problemima sa kojima se suočava privreda Srpske i Grčke – napomenula je Јovanovićeva.

Poručila je da je izuzetno značajno predstavljanje Srpske u Grčkoj i dodala da je sajam u Solunu prilika za pozicioniranje ponude Srpske na svjetskom tržištu.

– Sajam promoviše globalni izvoz u sektoru svježih proizvoda i povezuje profesionalce iz Grčke i inostranstva. Cilj sajma je da predstavi najkvalitetnije voće i povrće, pomogne razvoj trgovine i izvoza, te podstakne širenje partnerstva – istakla je Јovanovićeva.

IZVOR:RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!