HOLIVUD-01-872x610

Holivudski scenaristi izglasali su, ogromnom većinom glasova svojih članova u udruženju “Writers Guild of America” (WGA), da mogu da krenu u štrajk, što bi poremetilo holivudsku produkciju i uticalo na ekonomiju južne Kalifornije.

Od 9.218 glasova, 98 odsto članova WGA je bilo “za”, a dva odsto je bilo protiv štrajka, što dozvoljava liderima sindikata da pokrenu obustavu rada, ukoliko ne budu u mogućnosti da pregovaraju o novom filmu i televizijskom ugovoru. Iskazali ste kolektivnu snagu, solidarnost i zahtev za promenama, brojke su vrlo očigledne.

Nastavićemo da radimo za pregovaračkim stolom da postignemo poštene ugovore za sve scenariste, navela je WGA. Sadašnji trogodišnji ugovor, koji ima oko 11.500 članova ističe 1. maja. Glasanje je održano između 11. i 17. aprila i stavlja dodatni pritisak na pregovore između Saveza filmskih i televizijskih producenata i scenarista, oko plata i uslova rada, prenosi Tanjug.

Scenaristi traže paket povećanja kompenzacije u vrijednosti od skoro 600 miliona dolara. To uključuje povećanje minimalne plate i veće preostale isplate od striminga, zajedno sa povećanim zdravstvenim i penzionim doprinosima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!