Najnoviji izvještaj analitičke kompanije DFC Intelligence pokazuje da je broj onih koji konzumiraju video igre porastao na 3,7 milijardi.

Ovaj broj predstavlja gotovo polovinu globalne populacije, dok dok su video igre postale prisutne svuda. Međutim, u realnosti konkretna glavna baza potrošačke publike za video igre čini svega 10 odsto od tih 3,7 milijardi.

Trenutno, najveći fokus ključne gejming industrije je da cilja 300 miliona korisnika koji se fokusiraju na hardver. U pitanju su oni koji kupuju određene sisteme i platforme kako bi igrali video igre, bilo da su u pitanju konzole ili gejming PC.

Pomenuta publika raste, ali ni izbliza onoliko koliki rast bilježi globalna gejming publika, koja se vodi mogućnošću igranja na mobilnim telefonima.

Istraživanje pokazuje da se tokom narednih 10 godina otvara mogućnost izmjene hardvera koji se koristi za gejming, jer sve više uređaja pokušava da dosegne veću publiku. Ovo bi moglo da pojača platforme za gejming u oblaku, kao i hibridne ekosisteme koji nude više stilova gejmpleja.

Na tržištu konzola, Nintendo je izdvojen kao jedina kompanija koja je zabilježila značajan rast publike tokom posljednjih godina, zahvaljujući svojoj Nintendo Switch konzoli.

Telefoni sa ekranima osjetljivim na dodir služe kao glavno sredstvo konzumiranja igara za milijarde globalnih korisnika. Naredni cilj industrije video igara biće kako da te potrošače ubijede da pređu na sljedeći nivo u konzumiranju igara, prenosi b92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!