Radovi na izgradnji škole u naselju Ada ulaze u završnu fazu, a tokom ovog mjeseca sve će biti spremno za otvaranje multifunkcionalne dvorane na Laušu, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Banja Luka mijenja svoj oblik, neprestano se razvija i dobija one ustanove, odnosno objekte na koje je čekala decenijama”, poručio je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Kako je istakao, prva škola koja se gradi u Banaluci nakon 20 godina ulazi u završnu fazu, a u toku aprila sve će biti spremno za otvaranje multifunkcionalne dvorane na Laušu na koju mnoge generacije čekaju.

“Iskreno, srećan sam i ponosan na sve do sad urađeno”, kazao je gradonačelnik.

Škola u Adi biće najmodernija škola u Republici Srpskoj. Uz uobičajeni sadržaj objekat ove škole posjedovaće liftove i toalete za lica sa invaliditetom, prostran hol sa neobičnim stepeništem koji će biti idealan za razne školske manifestcije, kao i učionice opremljene prema najvišim standardima.

Podsjećamo, nova sportska dvorana na Laušu prilagođena je za mnoge sportove, te za organizovanje brojnih sportskih takmičenja. U sklopu ovog objekta biće i prva dvorana borilačkih sportova u našem gradu. Obezbijediće optimalne uslove za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, ali i kvalitetne uslove za treninge sportskih klubova i sportista u tom naselju. Dvorana na Laušu izgrađena je uz postojeći objekat škole, sa pripadajućim unutrašnjim tribinama, a sadržavaće i otvoreno sportsko igralište sa vanjskim tribinama.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!