Najmanje jedna osoba je poginula, a više od 20 je povrijeđeno, od kojih su neki u kritičnom stanju, kada je razorni tornado pogodio Litl Rok, glavni grad američke savezne države Arkanzas, saopštile su vlasti.

Grad Vin u sjeveroistočnom Arkanzasu takođe je juče pogođen nevremenom, a zvaničnici su prijavili dvoje mrtvih, zajedno sa uništenim kućama i ljudima zarobljenim u ruševinama, prenosi AP.

Guvernerka Sara Hakabi Sanders aktivirala je 100 pripadnika Nacionalne garde Arkanzasa da pomognu lokalnim vlastima u saniranju štete širom države.

Snažan olujni sistem zahvatio je u petak jug i srednji zapad SAD, izazvavši više smrtonosnih tornada koji su uništili kuće i tržne centre u Arkanzasu i srušili krov pozorišta tokom hevi metal koncerta u Ilinoisu i to samo nedjelju dana nakon što je više od dvadesetak smrtonosnih tornada protutnjalo kroz Misisipi i dijelove Alabame ubivši više desetina ljudi.

Brojni medijski izvještaji navode da ima povrijeđenih u nesreći koja je prouzrokovan tornadom, u pozorištu Apolo, tokom hevi metal koncerta u gradu Belvidereu koji se nalazi oko 113 kilometara sjeverozapadno od Čikaga.

U Ajovi je bilo više potvrđenih nesreća, a u Oklahomi je buknulo nekoliko požara niskog rastinja koje su prošireni vjetrom, pošto je olujni sistem pogodio veći dio države u kojoj živi oko 85 miliona ljudi.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!