Od Mace do Mačka! Tako glumac Tarik Filipović u jednoj rečenici, šaljivim tonom opisuje „Aprilili fest“,na kojem će nastupati večeras, ujedno i posljednjoj večeri ove manifestacije u Sportskoj dvorani “Centar” Banjaluka.

Jer, smijeh je lijek, a upravo Filipović „doktor za one stvari“. Koje stvari? Pa, one koje ste oduvijek htjeli znati o sebi, partneru ili o onima koji sjede pored vas, a niste se usudili pitati. Tako je, kaže njen autor, i osmišljena kultna monodrama “Seks i glad”

“Seks je kod nas još uvijek tabu. Čim kažeš tu riječ već su ljudi utonuli u stolice, barem kako vidim na predstavi. Treba im otprilike sat vremena da vas počnu gledati u oči. Prosto, nerado pričamo o tome. Osim sami sa sobom. I kad pričamo naglas, mi muškarci uglavnom lažemo i hvalimo se. Šalim se, naravno. Htio sam jednostavno tu tematiku prodati lješe i skuplje, jer smo svi previše opterećeni.“ – objašnjava Filipović.

Glumac. Voditelj. „Milijunaš“. Suprug. Otac. Sin. Hedonist. Kosmopolit. Nikada nije imao ambiciju da radi monodramu. Posebno ne onu koja će postati regionalno prepoznatljiva, a koju će na Svjetski dan šale ove godine prvi put uživo vidjeti i publika u Banjaluci.

„Nisam maštao da radim monodramu, gledajući kako to sjajno rade velikani poput Zijaha Sokolovića. Pomislio sam da imam zube za to, ali sam više volio da igram predstave sa kolegama i oslanjam se na njih. Ali, kada sam probao s prvom monodramom „Ćiro“, shatio sam da ima i svoje prednosti. Sam udaraš ritam i sam se varakaš s publikom. Tako da je sve jedna velika igra, ali i velika odgovornost.“ – kaže čuveni „dr Udo“. Njegova interaktivna i multimedijalna predstava kroz pjesmu i ples nudi nezaboravnu zabavu, ali i tjera publiku na preispitivanje. Koautor je Nina Skorup, a režiju potpisuje Marijo Kovač.

main image

 

Ulaznice je moguće  kupiti na platformi gigstix.ba ili u knjižari “My Book” u Banjaluci. Rezervacije su moguće na broj telefona 051/303-860 i na adresi aprilili@support-mc.com.

Broj mjesta je ograničen. Požurite!

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!