U banjalučkom Domu omladine ovog proljeća biće održan zanimljiv i šarolik kulturni i zabavni program za mlade, uz realizaciju više sajmova, izložbi i pozorišnih predstava, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.

U Domu je održan sajam “MakelTvork” koji je na jednom mjestu okupio predstavnike kompanija iz oblasti informacionih tehnologija, inžinjeringa i obrazovanja, te studente zainteresovane za ovu oblast.

U saradnji sa učenicima i profesorima banjalučke Medicinske škole, očekuje se i realizacija programa “Kreativni ispad”, na kojem će tokom dva dana učenici predstaviti svoje likovno, muzičko i dramsko umijeće.

Dom omadine trebalo bi da bude i domaćin smotri mladih modnih kreatora šest srednjih škola sa banjalučke regije, u saradnji sa Politehničkom školom.

Tokom obilježavanja Dana grada, 22. aprila, mladima se pruža mogućnost da kroz organizovanje urbanih i modernih vidova izložbi, organizuju i tematske zabave koje će krasiti latino, tango, ali i ritmovi tehno muzike.

“U planu nam je i da ugostimo poznata evropska i domaća imena tehno zvuka”, naglasili su u Domu omladine.

Posjetioci će imati priliku da uživaju i u pozorišnim predstavama koje se nude na redovnom mjesečnom repertoaru, dok će biti održana i premijera predstave “Osmi dan”.

Biće organizovani i uvijek dobro posjećeni sajmovi kreativaca, te radionica i prodajna izložba crnogorske umjetnice Zombijane Bons.

Dom omladine će biti domaćin i dijela programa Festivala animiranog filma.

Napominju i da je akcija prikupljanja maturskih haljina u toku i da se kreacije mogu donijeti do prve sedmice aprila, nakon čega će se proslijediti djevojkama kojima su potrebne.

Dom omladine je postao prepoznatljiv kao mjesto dobrih festivala, kao što je sedmodnevni “Keza fest” (Aplauz fest), dvanaesti po redu, koji okuplja više omladinskih pozorišta iz regiona.

Tradicionalni, dvadeset peti po redu Sajam inovatora “INOST” svake godine privuče veliku pažnju mladih, a ove godine ima još bogatiji i zanimljiviji sadržaj.

Treći festival omladinskog zagovaranja “FOZ” predstaviće interesantan i sadržajan program koji će biti obojen zvukom rokenrola, a polovinom aprila publiku očekuje i Festival stendap komedije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!