Grad Banja Luka poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na ovogodišnjem “Banjalučkom karnevalu”, koji će biti organizovan u okviru manifestacije “Banjalučko proljeće”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Svi zainteresovani imaju priliku da se dobro zabave i da sa svojim orginalnim, šarolikim i raznovrsnim kostimima budu dio ovog jedinstvenog događaja, a najkreativnije grupe će i ove godine biti nagrađene vrijednim nagradama.

Kako je istakla savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, i ove godine vas na ulicama BanjAluke očekuju šareni kostimi, pjesma, ples i zaista sjajna dvodnevna zabava za sve uzraste.

“Za vrijeme trajanja karnevala, predviđene su dvije karnevalske kategorije i to u subotu, 27. 5. međunarodna povorka za odrasle karnevaliste, dok će u nedjelju, 28. 5. biti organizovana dječija povorka za predškolce i osnovce”, kazala je ona, te dodala da ove godine i uoči Karnevala sve posjetioce očekuje i sjajna zabava i druženje sa našim karnevalistima na ulicama našeg grada.

Savjetnica gradonačelnika je pozvala sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, ali i sva zainteresovana udruženja građana i plesne klubove da se pridruže i učestvuju u ovom događaju.

Inače, riječ je o manifestaciji koju Grad drugu godinu zaredom organizuje u saradnji sa Centrom za edukaciju i rad sa djecom i omladinom “MIS”, a kako je saopšteno iz Odjeljenja za društvene djelatnosti tema ovogodišnjeg karnevala je slobodna i osnovni uslov za učešće u događaju je da svi učesnici budu kostimirani.

Osim obaveze kostimiranja, zainteresovani za učešće potrebno je da se pridržavaju sljedećih propozicija:

  • Predškolske ustanove mogu prijaviti grupe od minimalno 20 učesnika;
  • Osnovne i srednje škole, udruženja, plesni klubovi i drugi zainteresovani mogu prijaviti grupe od minimalno 15 učesnika;

Važno je napomenuti da jedna predškolska ustanova ili škola može prijaviti više grupa (jedna grupa broji minimalno 15, odnosno 20 učesnika).

Prijavu je potrebno dostaviti na propisanom obrascu uz fotografiju kostima, te muzičku numeru maksimalnog trajnja do tri minute.

Svi zainteresovani prijavu mogu dostaviti na sljedeću adresu elektronske pošte: marijana.maran@banjaluka.rs.ba, najkasnije do ponedjeljka, 15. maja 2023. godine, kako bi se blagovremeno započelo sa pripremama.

Za sve dodatne informacije u vezi sa prijavama kontakt osoba je Marijana Maran, koju možete kontaktirati na sljedeći broj telefona:  065/775-777.

Iz Odjeljenja napominju da prijave koje ne ispunjavaju gore navedene propozicije neće biti razmatrane.

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!