Međunarodni dan maternjeg jezika, 21. febuar, obilježen je i u biblioteci „Sestre Gajić“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Obilježavanje ovog dana u biblioteci su upriličili učenici i profesori Srednjoškolskog centra „Gemit Apeiron“ , a prisustvovale su i savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac i šef Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice Nevena Blagojević – Podrić.

Kako je naglasila savjetnica Savić – Banjac, Grad Banja Luka je od početka prepoznao sve aktivnosti ovog udruženja.

“Grad Banja Luka od samog početka, dakle od osnivanja ovog udruženja i početka rada biblioteke „Sestre Gajić“ je shvatio koliki je zapravo značaj iste za širu društvenu zajednicu. Od prvog dana su opravdali očekivanja svih nas i svih građana našeg grada, jer su zaista aktivni. Tome u prilog idei  činjenica da na sedmičnom nivou oni organizuju nekoliko događaja, poput ovog, obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika. Okupljaju srednjoškolce, studente, đake i zahvaljujući svemu tome i svim tim aktivnostima koje realizuju, biblioteka „Sestre Gajić“ živi. Grad Banja Luka sufinansira njihove aktivnosti”, rekla je savjetnica Savić – Banjac.

Dodala je kako svi zajedno gaje veliku nadu da će lijek za Laforinu bolest biti pronađen.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!