Ljekari su bili zaprepašćeni kada je rođena beba u ruralnom Meksiku sa “pravim repom” dugim 5,7 centimetara – slučaj koji je jedan od milion.

Rođena je djevojčica sa repom prekrivenim kožom i kosom dugačkom 5,7 centimetara. Njeno rođenje zaprepastilo je doktore u ruralnoj meksičkoj bolnici koji su je rodili carskim rezom bez uočljivih zdravstvenih problema ili abnormalnosti – osim repa koji sadrži mišiće i nerve.

Beba naizgled nije bila izložena infekcijama ili zračenju, a oba roditelja su bila zdrava, kao što je navedeno u detaljima slučaja objavljenim u “Journal of Pediatric Surgery”.

Bebin rep je bio 5,7 centimetara dužine i 3-5 milimetara u prečniku.

Kosa i rep prekriven kožom sadržavali su živce i beba bi plakala kada bi ga proboli iglom.

Nakon rendgenskog snimka njenog donjeg dijela leđa, ustanovljeno je da nema kostiju ili drugih abnormalnosti u repu. To znači da rep nije nepotreban, beskorisni organ poput slijepog crijeva. Umjesto toga, ovo je bio “pravi rep”.

Ljekari su provjerili nekoliko mogućih zdravstvenih problema, uključujući mozak i kičmu. Zatim, dva mjeseca kasnije, ponovo su se vratili i ponovo pregledali bebu i njen rep, gdje su utvrdili da je porastao srazmjerno njenom sopstvenom rastu.

Imajući to na umu, ljekari su odlučili da uklone rep i rekonstruišu to područje plastičnom hirurgijom.

Na kraju, bebi je dozvoljeno da se vrati kući i od tada je bila bez ikakvih problema i komplikacija.

Bebe rođene sa repovima

Ovo nije prvi put da se djeca rađaju sa repom.

Kao što je navedeno u časopisu, prisustvo pravih repova kod ljudi je izuzetno rijetko, a najnoviji pregled objavljen 2020. napominje da je do 2017. bilo samo 195 slučajeva u francuskim, italijanskim, engleskim, njemačkim i japanskim izvještajima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!