Градоначелник Драшко Станивуковић присуствује обиљежавању Дана државности Србије.

– Сретење је најважнији историјски, културни али и политички датум који Срби као народ обиљежавају ма гдје они били. Веома је важно што су Срби данас окупљени баш овдје у Београду, у нашој матици Србији, како би заједно прославили Дан државности – поручио је градоначелник, упутивши још једном честитке руководству Србије и свим њеним грађанима.

Како је истакао, данас смо окупљени у Београду, како би обиљежили национални празник, али и како би прославили то што иза себе имамо готово два вијека од обновљене српске државности.

– Имати државност не значи имати је само формално-правно, већ имати је суштински, а то се огледа кроз способност да одлуке доносите самостално без обзира шта мислиле велике свјетске силе. У том погледу важно је рећи да је Србија, захвљујући њеном руководаству, довољно развијена да одлуке доноси самостално и на тај очува стабилност и пријатељске односе са свима – истакао је градоначелник.

Он је казао да и Срби у Републици Српској имају обавезу да чувају своју слободу и аутономију, те да препознају своје најважније интересе.

-Наш интерес свакако је да будемо окренути према Србији и да заједнички доносимо одлуке које су важне за цјелокупан српски народ. Стога је важно да се на овај наш најважнији национални празник сабирамо у име свих наших великана који су обновили српску државност и успоставили устав прије многих свјетских сила, што показује да смо ми одувијек снажан народ и зато би требало да увијек радимо у интересу наше саборности и нашег јединства– закључио је градоначелник Станивуковић.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!