Bio zaposlen na budžetu, pa dao otkaz jer ništa nije radio na poslu

275

Mojkovčanin Ilija Vlaović dao je otkaz jer nije radio ništa na poslu i smatra da je njegovo radno mjesto suvišno.

Ilija Vlaović iz Mojkovca dao je otkaz u Opštini Mojkovac jer ništa nije radio i smatra da njegovo radno mjesto nije potrebno. Vlaović je po struci profesor geografije, zasnovao je radni odnos u Opštini Mojkovac 9. decembra 2022. godine, a zahtjev za raskid ugovora o radu podnio 18. januara ove godine.

Vlaović je potvrdio za “Pobjedu” da ovaj nesvakidašnji i neuobičajen potez nije šala, i da je zaista dao otkaz jer mu poslodavac nije davao radne zadatke. On je bio zaposlen na radnom mjestu savjetnika, ali kaže da ne zna za šta i čiji savjetnik.

U zahtjevu za raskid ugovora upućen predsjedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću, u koji je “Pobjeda” imala uvid, Vlaović navodi da je sklopio ugovor sa Opštinom preko javnih radova koje raspisuje Zavod Crne Gore kao stručno osposobljavanje na šest mjeseci.

Razlog raskida ugovora je jer se nadležni za moj sektor, gdje sam dobio raspored, nisu udostojili za mjesec dana naći mi radni zadatak. Osjećao sam se beskorisno i suvišno. Ako sam dobio priliku da se usavršavam smatram da bi to trebalo i da se sprovede u djelo, a ne da svoje radno vrijeme provodim sjedeći bez nikakvih radnih obaveza“, kazao je Vlaović.

Kaže da se obraćao nadležnoj za njegov sektor u više navrata i tražio radno zaduženje, ali da ga nije dobio „vjerovatno zato što poslodavac nema šta da mu da da radi“.

“Samim tim smatram da ovo moje radno mjesto nije potrebno i zašto bih ja onda uzimao platu koju ne zaslužujem. Smatram da bi bilo humanije da se taj novac uplati djeci u Domu u Bijeloj ili socijalno ugroženim porodicama”, kaže Vlaović.

On apeluje na ljude u Opštini Mojkovac da „ne slijede prethodnu vlast uz podsjećanje da su se svi borili protiv korupcije“.

“U Opštini Mojkovac ima veliki broj nepotrebnih radnih mjesta i zbog takvih koji vole da sjede i ništa ne rade a da primaju platu mi se nalazimo tu gdje jesmo. Takođe smatram da je moja država Crna Gora i poštujem njena obilježja, a ovo što rade naši predstavnici prevazilazi sve granice. O svemu ovome obavijestiću nadležne organe Crne Gore da se pozabave provjerom radnih mjesta u Opštini Mojkovac kao i medije. Još jednom navodim da sam dao otkaz jer nisam ništa radio i smatram da ovo radno mjesto nije potrebno”,  zaključio je Vlaović u zahtjevu za raskid ugovora.

Izvor: Mondo/Pobjeda

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!