UNIVERZITET PIM OBILJEŽAVA SLAVU UNVERZITETA: “2023. godina je godina našeg jubileja”

273
univerzitet pim

Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti, pa je zaštitnik prosvetnih ustanova. Proglašen je za školsku slavu i tog dana sve škole i obrazovne institucije imaju radni, ali nenastavni dan, a običaj je i da se slavi, pa se povodom Svetog Save u školama organizuju različite svečanosti. Tako će biti i na Univerzitetu PIM, gdje će saradnici, studenti, profesori Univerziteta PIM, ali i učenici i nastavnici Srednjoškolskog Centra Ljubiša Mladenović proslaviti ovog velikog sveca i prosvetitelja – Svetog Savu, odnosno Slavu Univerziteta.

Ovim povodom razgovarali smo sa PR menadžerom Univerziteta PIM, Ognjenom Todorovićem, koji je rekao da je ovo samo jedna u nizu svečanosti kojom će obilježiti 20 godina postojanja Univerziteta PIM.

“Obilježavanje Savindana je samo jedan i prvi u nizu praznik koji ćemo proslaviti na našem Univezitetu PIM. Ove godine zaista imamo razloga za slavlje jer Univerzitet za poslovni inžinjering i marketing tokom 2023. godine slavi jubilej od 20 godina postojanja.
Univerzitet PIM je visokoškolska obrazovna ustanova u okviru koje su prve obrazovne institucije nastale u junu 2003. godine. Bili smo pioniri u BiH u razvoju obrazovanja u području menadžmenta i poslovne ekonomije, a od osnivanja, Univerzitet PIM se kontinuirano mijenja prateći svjetske akademske tokove, ali i potrebe poslovnog svijeta.”

Todorović dodaje da su oni Univerzitet sa jasnom vizijom, a ta se vizija ogleda u težnji da postanemu centar izvrsnosti koji će znanjem, tradicijom, iskustvom, kulturom rada zaposlenog nastavnog kadra i autoritetom stečenog znanja, oplemenjivati akademske i društvene sfere društva i regiona kojem pripada.

“Ono na čemu već temeljno radimo jeste priprema upisne politike u novoj 2023./2024. akademskoj godini te da obezbijedimo još veći stepen potrebnih akademskih znanja, praktičnih vještina i sposobnosti koje daju osnovu studentima da postanu konkurentni i prepoznati na tržištu rada. Ove godine, kako je to i tradicija, našim budućim studentima nudimo 7 fakulteta, 13 studijskih programa i 3 ciklusa studija.”
Za kraj razgovora, Todorović je istakao da se raduje svim izazovima i aktivnostima koji dolaze u narednom periodu, te je pozvao sve zainteresovane buduće studente da posjete sajt Univerziteta PIM (univerzitetpim.com) i informišu se o svemu nadolazećem.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!