Od postavljanja brojača za bicikle polovinom prošlog mjeseca, na lokaciji u naselju Borik dnevno je zbilježeno oko 150 biciklista, saopšteno je iz Gradske uprave.

Osim na ovoj lokaciji, Banja Luka ima brojače u ulicama Stevana Bulajića i Majke Jugovića, te jedan mobilni brojač koji će prema procjenama biti premještan na različite gradske lokacije.

“Dobijeni podaci predstavljaju dobru osnovu za planiranje i razvoj biciklističkog saobraćaja, te će upravo biti i iskorišteni u procesima planiranja i donošenja odluka u vezi sa unapređenjem biciklističkog saobraćaja u gradu”, kazali su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Osim toga, brojači bicikala imaju i afirmativnu funkciju kada je riječ o korištenju bicikla kao načina prevoza, jer omogućavaju bolju vidljivost biciklista u saobraćaju i društvu uopšte i na taj način doprinose povećanju procenta učešća biciklista u saobraćaju.

Naime, gradska administracija već je napravila značajne pomake kada je u pitanju unapređenje biciklističke infrastrukture, a i u narednom periodu radiće se na izgradnji staza, a sve u cilju veće upotrebe bicikla kao prevoznog sredstva.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!