Stiglo upozorenje od ljekara: “Ovo su tri najgore stvari koje možete pojesti, a svi ih jedu”

215
Registrovani dijetetičar Luk Kori, je kazao da je najgore što možete da pojedete hrana koja sadrži mnogo kalorija, a ima malo zdravih i hranjivih namirnica kao što su esencijalni vitamini i minerali.

Govori o namirnicama kao što su peciva i torte, sokovi, mesne prerađevine, pržena hrana i drugo.

Mnoge od ovih namirnica takođe imaju visok sadržaj natrijuma i dodatog šećera, što može da doprinese ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima”, upozorava Kori i izdvaja tri najgore stvari koje možete da unesete u organizam.

Nikad ne kažem da nikad više ne treba jesti neku hranu, radije ću reći da je konzumirate u vrlo rijetkim prilikama”, kaže dijetetičar.

Većina zamrznutih pica sadrži puno kalorija, natrijuma, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranjivih materija”, priča Luk Kori.

Gazirana pića

Gazirane napitke vrlo je lako konzumirati u velikim količinama, što može doprinijeti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera.

To može dovesti do povećanja tjelesne težine i drugih zdravstvenih problema”, priča on.

Mesne prerađevine

Kori navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koje ne samo da imaju puno kalorija, nego su bogati zasićenim mastima, kao i nekim nitratima, što može doprinijeti raznim bolestima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!