U februaru premijera predstave “Stranci u noći”

342
Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Maja Dodig rekla je Srni da je ponosna na rezultate ostvarene u ovoj godini s obzirom na ograničenja zbog epidemiološke situacije, te najavila da se već u februaru sljedeće godine očekuje premijera nove predstave “Stranci u noći”.

Dodigova, koja je danas u Banjaluci organizovala novogodišnji prijem za novinare, rekla da je plan za narednu godinu pripremljen, sa nadom da će što prije prestati ograničenja koja su sada na snazi.

– Za sada nismo planirali aktivnosti na maloj sceni, jer nam to trenutne epidemiološke mjere ne dozvoljavaju, te se sve predstave igraju na velikoj sceni – rekla je Dodigova.

Ona je istakla da realizacija planova i programa u ovoj godini nije bila laka, te da je pozorište doživjelo jednu vrstu potresa.

– Međutim, imajući u vidu ograničavajuće epidemiološke okolnosti Narodno pozorište Srpske je u potpunosti ostvarilo svoju funkciju, jer smo uspjeli već u julu da počnemo sa radom u punom kapacitetu, održavajući predstave na otvorenom, na krovu našeg pozorišta – rekla je Dodigova.

Ona je navela da je Narodno pozorište učestvovalo u velikom broju festivala, te da je i u ovim okolnostima umjetnički sektor uspio donijeti još devet nagrada i priznanja.

– Realizovali smo i dva veoma obimna projekta na novim predstavama, čije smo premijere imali krajem godine, a riječ je o predstavama “Derviš i smrt” i “Zlatno doba“ – rekla je Dodigova.

Ona je dodala da je Narodno pozorište ove godine kroz realizaciju nekoliko aktivnosti obilježilo 90 godina postojanja i rada, te da je tim povodom održana svečana akademija, premijera predstave “Zlatno doba”, te otvorena izložba iz pozorišnog fundusa fotografija, a u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske urađen je i dokumentarni filma “90 godina igre”, koji je premijerno prikazan prije nekoliko dana.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!