Humanitarna akcija za prvu banku humanog mlijeka

374
Ovogodišnja humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” biće usmjerena na prikupljanje sredstva za pokretanje prve banke humanog /majčinog/ mlijeka u Republici Srpskoj, s osnovnom namjerom da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojoj nije dostupno majčino mlijeko, obezbijedi donirano humano mlijeko.

 

Tim povodom predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u Banjaluci sa predstavnicama Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice”, na čiju inicijativu će biti prikupljanja sredstva za pokretanje ove banke, koja će biti osnovana u okviru Klinike za dječije bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske.

Na sastanku je ukazano na važnost jačanja svijesti o potrebama prijevremeno rođene djece, te izraženo uvjerenje da će ovogodišnja humanitarna akcija biti uspješno realizovana, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

S obzirom na epidemilošku situaciju u Republici Srpskoj, ove godine neće biti moguće održati donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Kulturnom centru “Banski dvor”, već će biti organizovan prikladan televizijski program 27. decembra u večernjem terminu na Radio-televiziji Republike Srpske i Alternativnoj televiziji.

Televizijskim stanicama koje iskažu želju da daju doprinos humanitarnoj akciji kroz emitovanje televizijske emisije, biće omogućeno preuzimanje signala.

U okviru akcije od danas do 31. decembra biće aktivan i “M:tel” humanitarni broj 1411, a građani će pozivom na ovaj broj biti u prilici da podrže akciju sa jednom KM.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!