Film “Dara iz Јasenovca” u trci i za Zlatni globus

1188
Ratna drama “Dara iz Јasenovca” reditelja Predraga Gage Antonijevića, koja je predstavnik Srbije na takmičenju za Oskar, ušla je u zvaničnu trku i za Zlatni globus i to ne samo u kategoriji za najbolji strani film, već i u svim ostalim kategorijama.

Ovo dostignuće predstavlja nezapamćen uspjeh srpskog filma, jer do sada nijedno domaće ostvarenje nikada nije bilo u trci za Zlatni globus u svim kategorijama.

Ceremonija svečanog uručenja nagrade koju dodjeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA) zakazana je za 28. februar 2021. godine.

Nagrada Zlatni globus se uvijek očekuje s velikom pažnjom svjetske filmske javnosti, jer je najčešće i najava koja će ostvarenja i umjetnici osvojiti Oskar, koji će biti dodijeljen 25. aprila.

Večernje novosti dodaju, da nadu da će “Dara iz Јasenovca” zabilježiti uspjeh i u trci za najvažniju nagradu, daje i to što je pravo na prikazivanje drame o stradanju srpske djece u ustaškim logorima tokom Drugog svjetskog rata, na koju je Srbija čekala 75 godina, otkupila čuvena američka kompanija 101 Studios.

Zahvaljujući ugovoru ovog studija sa distributerskim gigantom, kućom “Universal Pictures”, “Dara” će biti rijetko ostvarenje u istoriji srpske kinematografije koje će, pored američke, imati i svjetsku bioskopsku distribuciju.

Prikazivanje priče o nezapamćenim zločinima nad srpskim narodom u doba ustaške NDH, pred američkom publikom počeće u januaru 2021. godine, a beogradska premijera zakazana je 22. april, na 76 godina od proboja jasenovačkih logoraša.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!