Jelena Medić u Galeriji PLUS

525

U Galeriji PLUS u petak 27. novembra 2020. godine u 18.00 časova biće održana promocija kalendara i otvorena izložba  Umjetnice Banjaluke, fotografkinje Jelene Medić.

Otvaranje izložbe zbog epidemioloških razloga biće upriličeno samo za učesnike projekta i medije, a publika će je moći pogledati do 15. januara 2020. godine svakim radnim danom 9.00 – 20.00 časova kao i subotom 9.00 – 16.00 časova.
Kalendar sadrži 13 umjetničkih, crno bijelih fotografija, na kojima je 12 umjetnica iz Banjaluke. Glumice: Slađana Zrnić, Miljka Brđanin i Anja Ilić; muzičarke: Marija Šestić, Maja Regodić, Dijana Josipović i Milica Milovanović; slikarka: Nina Babić, rediteljka: Jelena Topić i fotografkinje: Tea Jagodić, Tajana Dedić-Starović i Jelena Medić, a publika će imati priliku da pogleda i originalne fotografije na izložbi u sklopu promocije kalendara Umjetnice Banjaluke.
Fotografkinja Jelena Medić je na ovaj način ukazala na važnost žena u umjetnosti i njihovom pozicioniranju unutar jednog društva. Jelena Medić je autorka projekta Budni, a u pitanju su fotografije koje su realizovane na 116 bilborda i city light-ova širom Republike Srpke i BiH. Projekat je realizovan u saradnji sa asocijacijom za vizuelnu kulturu Vizart, koja se, između ostalog, bavi promocijom umjetnika iz Republike Srpske. Oni su tokom rada na ovom projektu osmislili i kampanju za širenje svijesti o važnosti rada žena u umjetnosti. Ovu vrstu kampanje su realizovali u vidu kalendara pod nazivom Umjetnice Banjaluke koji će u saradnji sa MSURS biti predstavljen u Galeriji PLUS u vidu izložbe prodajnog karaktera.

 

O autorki
Jelena Medić je rođena 1980. godine u Novom Sadu. Od 2000. živi i radi u Banjaluci gdje je, na Akademiji umjetnosti, završila glumu i dramaturgiju. Nakon 10 godina rada u pozorištu, 2015. započela uspješnu fotografsku karijeru.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!