U Italiji prvi znaci usporavanja rasta zaraze

320

– Italija ovih dana bilježi prve znake usporavanja vrtoglavog rasta zaraze kovidom-19, ali situacija je veoma ozbiljna, priliv novih pacijenata u bolnice je i dalje veliki i mjere ograničenja koje su na snazi se ne mogu ublažiti, kaže italijanski ministar za zdravstvo Roberto Speranza.

Broj novih slučajeva zaraze u posljednja 24 sata je gotovo za šest hiljada manji, ukupno zaraženih je 28.337, a smanjen je i broj preminulih, ukuno 562, što je za stotinu manje u odnosu na prethodni dan.

I dalje je teška situacija u odjeljenjima intenzivne njege, gdje se trenutno od korona virusa leči 3.800 pacijenata, a ukupno 34.279 zaraženih je hospitalizovano, piše agencija Ansa.

Iz vladinog naučno-tehničkog komiteta, tela koje prati i analizira epidemiološku situaciju, upozoravaju da bi u januaru Italiju mogao pogoditi treći talas pandemije kovida-19.

“Bolje smo pripremljeni za borbu protiv zaraze nego u martu, ipak ne smijemo nikako smanjiti pažnju, to bi moglo biti pogubno”, rekao je za TV Rai ministar Speranca, odgovarajući na špekulacije da bi vlada mogla ublažiti neke od mjera ograničenja koje su sada na snazi.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!