Honda predstavila novi model Civic

422

Honda je predstavila pretprodukcijsku verziju nove, jedanaeste generacije Civic limuzine. Civic Sedan nije toliko popularan u Evropi, ali zato spada među najprodavanije limuzine u Sjedinjenim Državama.

U noći između utorka i srijede predstavljena je upravo nova verzija koja će se prodavati na sjevernoameričkom tržištu. U Hondi kažu da je riječ o pretpodukcijskom prototipu, ali naglašavaju da automobil koji će iduće godine ući u serijsku proizvodnju neće biti bitno drugačiji.

Japanski proizvođač odlučio je da 11. generacija ima nešto konvencionalniji dizajn od prethodnika, kako bi privukao što širu grupu kupaca.

Fotografije unutrašnjosti vozila za sada nisu objavljene, ali se na dostupnom dizajnerskom crtežu vidi da je kokpit dizajniran minimalstički, sa velikim centralno postavljenim ekranom multimedijalnog uređaja i minimumom fizičkih komandi.

Honda je saopštila da će produkcijska verzija debitovati na proljeće, da bi nakon limuzinske bila predstavljena i hečbek varijanta.

Nakon nje, Amerikanci će dobiti i sportske verzije Civic Si i Civic Type R.

Honda je iskoristila novi Civic Sedan da predstavi novu, atraktivnu nijasnu boje spoljašnjosti, nazvanu Solar Flare Pearl.

Japanski proizvođač nije objavio detalje o motorizaciji novog Civica, ali je naveo da će automobil imati gomilu novih sistema pasivne i aktivne bezbjednosti, uključujući unaprijeđene Honda Sensing sisteme asistenicije vozaču.

Nova Honda Civic limuzina, ali i budući hečbek za SAD izrađivaće se u Sjevernoj Americi, a za sada nije bilo reči o novom modelu za evropsko tržište, s obzirom da je aktuelna evropska generacija mlađa od odgovarajuće američke.

(B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!